La jornada tindrà lloc el 18 d’abril a la Seu Ciutat d’Alacant amb la participació  de Fernando Maestre, José M. Baldasano i José Luis Rubio, premis Rei Jaume I de protecció del medi ambient; Montserrat Vilà, investigadora de l’Estació Biològica de Doñana, i Jorge Olcina, director de la Càtedra Aigües d’Alacant Canvi Climàtic UA
El Dia de la Terra es commemora cada any el 22 d’abril i, amb aquest motiu, la Universitat Alacant, la Fundació Premis Rei Jaume I i Vectalia organitzen la jornada científica En la Cruïlla del Canvi Climàtic. Prioritats de Mitigació i Adaptació a la Comunitat Valenciana, el dimarts 18 d’abril a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4).
L’acte inaugural, a les 10 hores, comptarà amb les intervencions de Rogelio Llanes, secretario autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural; Luis Barcala, alcalde d’Alacant; Rosa M. Martínez Espinosa, vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la UA; Javier Quesada, vicepresident executiu de l’Alt Consell Consultiu en R+D+I de la presidència de la Generalitat Valenciana; Javier Díez, director d’Aigües d’Alacant; Antonio Arias, conseller delegat de Vectalia, i José Luis Rubio, director científic de la jornada.
La trobada comptarà amb la participació de tres premis Rei Jaume I de protecció del medi ambient: Fernando Maestre, José M. Baldasano i José Luis Rubio, les ponències dels quals seran “Limitar el consumo de agua en agricultura y reverdecer nuestras zonas urbanas para luchar contra la desertificación y adaptarnos al
cambio climático”, “¿Qué hacer después de los incendios forestales? Restauración
ecológica y potenciación de la resiliencia de las zonas afectadas” i “Medidas de mitigación al cambio climático en la Comunitat Valenciana”, respectivament.
Montserrat Vilà, investigadora de l’Estació Biològica de Doñana i Premi Nacional d’Investigació Alejandro Malaspina en ciències i tecnologies de recursos naturals parlarà d’“Invasiones biológicas y cambio global”. El director de la Càtedra Aigües d’Alacant Canvi Climàtic de la UA, Jorge Olcina, abordarà en la seua ponència el “Cambio climático en el litoral mediterráneo: la necesidad urgente de adaptación”.
La jornada finalitzarà amb una taula redona integrada pels cinc ponents i un representant de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.