Casa Mediterráneo dóna començament al mes de febrer amb més de 25 activitats culturals en la seua programació mensual. Nous cicles relacionats amb la dieta mediterrània, en el marc d’Alacant Capital Gastronòmica del Mediterrani, s’uneixen a la resta de conferències i jornades que la institució diplomàtica desenvoluparà a Alacant, València, Madrid i Alger al llarg de les pròximes setmanes.

Dins de la programació de febrer destaca, també, l’atenció al món literari, la reflexió soci-política amb periodistes i pensadors del moment, però també la música, el cinema, la fotografia i un ampli ventall d’activitats vinculades al mediterrani i a la seua realitat social, política i econòmica.

L’antiga estació de Benalúa servirà com a escenari per a descobrir i exposar els millors secrets de la gastronomia del Mare Nostrum a través d’una trobada amb les xefs María José San Román, del restaurant Monastrell, i Mari Carmen Vélez, del restaurant la Sirena, els qui xarraran sobre la visibilitat de les dones en l’alta gastronomia, dins del cicle ‘Dones i el Mediterrani’.

D’altra banda, la Residència Creativa del Mediterrani compta aquest mes amb l’escriptor Guillermo Rubio i amb la xef libanesa Lamia Chehayeb, qui oferirà una classe magistral de cuina en el Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant (CDT). A més, el doctor Pedro García impartirà un curs d’estil de vida mediterrani a la fi de mes.

En l’àmbit cultural, Casa Mediterráneo continua amb el seu cicle ‘Escriptors i el Mediterrani’, que congregarà a personalitats com el Premi Nacional de Narrativa 2015, Ignacio Martínez de Pisón; i la guanyadora del Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 2017, Rosa Montero. Així mateix, aquest cicle continua a la Casa Àrab de Madrid amb una trobada del guanyador del Premi Planeta, Javier Moro; en la Fundació la Canyada Blach de València amb Nativel Preuat; i en l’Institut Cervantes d’Alger amb Jorge Molist.

La institució ha preparat, a més, dues trobades amb els escriptors Rafael Avendaño i Enrique Criado, qui presentarà el seu títol “El paraigparaguas balcánicoua balcànic”, emmarcat dins de les Tertúlies Literàries Mediterrànies.

Durant febrer, Casa Mediterrani rebrà la visita de l’antic corresponsal a Orient Pròxim i el Magrib, Ignacio Cembrero, qui exposarà les seues impressions sobre la situació geopolítica d’aquests territoris en el cicle ‘Periodistes i el mediterrani’.

A més, tindrà lloc la inauguració del cicle ‘Objectiu Mediterrani’ amb el fotògraf croat Stanko Abadžić; la jornada “Diàleg de Dones per la Pau al Mediterrani” i la II Conferència Estratègica de la Cooperació Valenciana. Sense oblidar una trobada amb el professor Emilio del Riu en el marc de “Verba Volant” i la presentació de la Fundació ALINUR per Antonio Resines.

Les activitats de febrer començaran amb una reunió del comité científic de la dieta mediterrània, dins d’Alacant Capital Gastronòmica del Mediterrani. En l’apartat musical, Casa Mediterrani rep una actuació del grup Light in Babylon en el marc de ‘Música i el Mediterrani’. Una reunió d’ambaixadors del sud-est d’Europa conclourà la programació mensual.

En l’àmbit cinematogràfic, febrer acull la projecció de dos documentals, d’una banda “Imprescindibles” del periodista i escriptor Javier Reverte; i per un altre, el documental sobre Juan de Fuca de Pedro Olalla. Així com el Cineclub Mediterrani ofereix les cintes sèrbies “Scream for em, Sarajevo” i “Nebo iznad krjolika” (El cel sobre el paisatge).

Totes la programació completa de febrer pot consultar-se en www.casa-mediterraneo.es i en la revista en línia Casa Mediterráneo www.revistacasamediterraneo.es