El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el president de l’Associació de Restaurants d’Alacant, Antonio Pérez Planelles, han fet realitat aquest matí un acord de col·laboració entre les dues entitats amb la finalitat de col·laborar en la realització d’activitats de divulgació, formació i investigació relacionades amb el sector de la gastronomia. Un àmbit en el qual la UA compta des d’aquest curs amb estudis superiors a través del grau en Gastronomia i Arts Culinàries i el projecte Gasterra, en el qual s’emmarca el màster en Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada.

El rector ha destacat que «a la Universitat d’Alacant tenim una estratègia de formació, investigació i divulgació en l’àmbit de la gastronomia. Es tracta d’un aspecte estratègic i som conscients de la demanda en formació superior que hi ha en un sector que és clau per a la província d’Alacant». En aquest sentit el màxim responsable de la UA ha apuntat que «aquest acord és clau per a la relació entre la formació, que aportem des de la Universitat i els restaurants. Necessitem col·laborar per a identificar quines són les necessitats del sector».

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat el president de l’Associació de Restaurants d’Alacant (ARA), Antonio Pérez Planelles, qui ha assegurat que «fa molts anys que des del sector reclamem una formació superior que repercutisca en els nostres equips i en la societat. El Centre de Desenvolupament Turístic va ser la primera resposta que vam obtenir, però sempre hem desitjat un grau universitari com el que ara ofereix la Universitat d’Alacant».

L’acord marc que avui s’ha signat és «una oportunitat per a l’alumnat dels diferents estudis superiors de Gastronomia de la UA que tindrà l’oportunitat de conèixer el funcionament i la filosofia dels millors restaurants de la ciutat», ha assenyalat la responsable de Relacions amb la Societat de la Seu Ciutat d’Alacant de la UA, Ana Laguna.

Planelles ha explicat que «malgrat que la nostra associació compta amb a penes 8 mesos d’existència, els restaurants que en formem part tenim una llarga trajectòria i ja estem treballant a incorporar associats del conjunt de la comarca i la província, a més de treballar en una federació d’associacions a nivell autonòmic».

En la signatura del conveni han estat presents a més del rector, el president d’ARA i Ana Laguna, Josep Bernabéu, director de Gasterra, Juana Jordá, coordinadora del grau de Gastronomia i Arts Culinàries, per la UA i José María Rodriguez Galant Portaveu/Vocal de Comunicació d’ARA i César Anca Navas, vicepresident.