La Direcció General de Cultura i Patrimoni està estudiant l’adopció de mesures per a pal·liar els efectes que en la nostra economia tindrà l’emergència sanitària. Com és sabut, en el sector del llibre, la situació és especialment preocupant perquè la majoria de les llibreries i editorials són microempreses que ja tenien serioses dificultats a causa de la globalització i digitalització dels mercats. Per això, en la Direcció General han modificat el seu pressupost i han treballat amb diferents àrees de la Generalitat Valenciana per a posar en marxa una compra massiva de llibres editats en el nostre territori a través de llibreries de tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

El seu objectiu és fer lots de llibres que seran enviats en la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat, les biblioteques de l’Institut Cervantes i de Ramón Llull de tot el món.

Amb aquesta iniciativa pretenen contribuir a la millora de la situació econòmica de llibreries, editorials, canals de distribució i autors i autores, al mateix temps que posaran a la disposició de la ciutadania parteix de l’oferta literària del nostre territori a tot el món.

Estan en contacte amb les associacions representatives de llibreries i editorials, fonamentalment a través del Gremi de Llibrers i de la Associació d’Editors, però la mesura està oberta tant a llibreries com editorials que no estiguen integrades en tots dos col·lectius.