La Glorieta de Novelda acollirà, del 9 a l’11 de novembre, la Fira Artesanal, un esdeveniment que coincidirà amb la celebració, el dissabte 10 en el mateix emplaçament, de la VI Fira del Raïm i de les Jornades Gastronòmiques del Raïm i el Safrà durant el mateix cap de setmana.

Les regidories de Cultura i Desenvolupament han unit esforços per a programar un intens cap de setmana replet d’activitats que es desenvoluparan del 9 a l’11 de novembre en la Glorieta, amb la jornada del dissabte com a protagonista en coincidir en el mateix espai la recuperada Fira Artesanal i la Fira del Raïm.

Des del divendres fins al diumenge l’emblemàtic parc acollirà una representació variada i rica d’artesans, com indicava la tècnica de Cultura, Carmen Payá, que elaboraran, mostraran i posaran a la venda els seus productes, al mateix temps que s’oferiran tallers per a tots xiquets i adults.

El dissabte la mostra d’artesania coincidirà amb la Fira del Raïm que, en la seua cinquena edició, abandona el seu emplaçament tradicional en la Plaça Vella per a traslladar-se a la Glorieta amb l’objectiu de convertir l’esdeveniment en una jornada festiva, en paraules del regidor Francisco Sepulcre, amb la qual es pretén posar en valor el raïm de taula embutxacada quan es troba en plena campanya. Productors, venedors i consumidors es reuniran en aquest esdeveniment en el qual també participaran cafeteries i restaurants de la zona que oferiran una sèrie de tapes amb el raïm com a protagonista.

La música serà també un element important en la jornada del dissabte que començarà amb la participació de la disyóquey Mónika Rendón animant el matí, per a continuar a la vesprada amb un concert a càrrec de la Big Band de la Societat Musical Santa María Magdalena i concloure amb un cercaviles a càrrec de la Colla de dolçainers i tabaleters L’Esclat.

Jornades gastronòmiques

Coincidint amb la Fira del Raïm durant el cap de setmana vuit restaurants locals (La Vila, Celler Heretat de Cesilia, Casa L’Art, Llevant, La Mola, Cucuch, Ristorante Italià i Clandestí Gastrobar) participaran en les Jornades Gastronòmiques del Raïm i el Safrà amb menús elaborats amb aquests ingredients que es podran degustar en els serveis de menjar i sopar del dissabte i menjar del diumenge.