Aquestes jornades tracten de rellançar el valor del raïm moscatell amb un atractiu programa d’activitats a realitzar des del 27 d’agost fins al 9 de setembre: visita i degustació al celler, menús creatius en restaurants, exposicions, rutes teatralitzadas i, com a novetat, una ruta cicloturística entre vinyes.

El dijous 23 d’agost es va presentar la segona edició de #Moscatelizaté Benissa en un acte recolzat per l’Ajuntament de Benissa (Xavi Tro, regidor de Creama i Fernando López, regidor de Turisme) per l’àmbit de la restauració (Andreu Rosselló, gerent del Restaurant Giró) i pel col·lectiu empresarial (Joan Pastor, gerent del celler Joan de la Casa, i Lluís Silvestre, gerent de la Ruta dels Riuraus).

#Moscatelízate Benissa tracta de donar valor a un producte tan nostre i típic com és el raïm moscatell que històricament ve produint-se a Benissa. Una idea que té com a objectiu unir els esforços dels agricultors, les empreses que ho comercialitza i a més totes les persones que intervenen en el procés o sector hostelero. També tracta d’unir elements com el paisatge local que dibuixen les vinyes que envolten el poble i l’arquitectura dels riuraus amb un producte únic com és el raïm moscatell.

Aquestes jornades volen difondre de forma atractiva i a través d’una ruta cicloturística organitzada per la Ruta dels Riuraus, de visites al Celler de Joan de la Casa, una ruta teatralitzada o per degustacions a través de diversos Menús en 34 de Sant Nicolás, Cuina de Dos, Giró, La Paillote, Mandala, l’Orenga, Masia Sant Jaume, Nou tapes Vizcaino i Oceana Club.

S’ha agraït la col·laboració de les empreses amb el sector públic i amb la clara idea que aquesta sinergia dóna alternatives enriquidores al turisme que visita Benissa, tant nacional com a internacional. A més de convidar a tothom a gaudir d’aquest esdeveniment que aporta valor no solament al moscatell, sinó a la identitat del poble.