L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla va acudir la setmana passada al Museu d’Aigües, al costat del responsable de relacions externes d’Aigües d’Alacant, Martín Sanz , on va tindre lloc l’inici de les activitats que el Festival realitza als Pous de Garrigós.

Aquesta edició del Festival, s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants de l’hivern. Des de l’Ajuntament i la Diputació, en col·laboració amb Aigües d’Alacant, s’ha apostat per una programació de qualitat, cuidada, i equilibrada, tant en les seues representacions com en les seues activitats complementàries.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla s’ha mostrat «molt satisfeta per com està desenvolupant-se el Festival fins hui, ja que observem que la resposta del públic ha sigut molt positiva, i creiem que és degut a l’aposta que hem realitzat».

Padilla confia que «les activitats que hui comencen i que es prolongaran fins a mitjan febrer, tinguen el mateix acolliment entre els alacantins».

Les primeres activitats programades en el Festival es van desenvolupar durant els mesos de desembre i gener en el Teatre Principal, i ara ha donat començament les que tindran lloc en els Pous de Garrigós amb la representació «Minimitos. Fils que tixen mites» de la mà de Raquel López. Els divendres 1,8 i 15 de febrer es dirigeixen al públic d’Instituts i Centres Educatius – alumnes de lletres i estudis clàssics –, mentre que els diumenges 3, 10 i 17 de febrer, van destinats a un públic familiar, amb entrada lliure.

El dimarts 5 de febrer a les 19 hores, la Casa Bardín, albergarà la conferència de la Premi Nacional en Literatura Dramàtica en 2016, Lola Blasco «Elementos de la Tragèdia en la dramatúrgia contemporània: Una aproximació des de la pràctica escènica.» Amb entrada lliure.

El Museu d’Art Contemporani d’Alacant és un altre dels espais que s’uneix al Festival, i el fa amb dues propostes; la primera d’elles, el 9 i 16 de febrer amb una activitat familiar de la mà d’Àgora Creativa, amb un taller interactiu on ens submergirem en el teatre clàssic des d’una perspectiva contemporània. Les inscripcions podran realitzar-se a partir del diumenge 3 de febrer en la web del maca (www.maca-alicante.es); i la segona el 16 de febrer l’artista alacantina Susana Guerrero oferirà una conferència sota el títol «El meu viatge a Grècia».