El regidor de Seguretat, Andrés Martínez, i el president de la Junta de la Verge, Manuel Muñoz, han anunciat la data de retorn de la imatge de la Verge de las Virtudes, patrona de la ciutat, al Santuari homònim el pròxim 24 d’octubre. Segons va explicar Muñoz, “estem en temps de pandèmia i la pandèmia és la que mana” i va reclamar comprensió per les excepcionals mesures que s’han hagut d’articular per a això.

El compromís de la Junta de la Verge per a poder realitzar el trasllat ha sigut complir amb diferents ‘grups bambolla’ per a realitzar el trasllat de la Patrona al Santuari. El president de la Junta va explicar que “seran sis grups els encarregats de portar-la, tots ells diferenciats amb jupetins de diferents colors. Un total de 48 persones que seran les úniques que podran fer el trasllat des de l’Església de Santiago fins al Santuari”.

L’eixida de la imatge serà el 24 d’octubre a les 8.30 hores del matí, després de la missa, i es dirigirà cap al Cementeri Vell per pel nou Cementeri Nou, camí al Santuari. En el seu recorregut no farà parades amb l’objectiu de fer el trasllat de la manera més ràpid possible.

Per part seua, l’edil de Seguretat, Andrés Martínez, va indicar que “s’ha anat treballant per a poder realitzar aquest trasllat, que no és una romeria a causa de la situació de pandèmia que encara existeix i les mesures de seguretat que s’haja de respectar”. L’edil va reclamar comprensió pel dispositiu creat de manera “excepcional”, al mateix temps que també va assenyalar que el retorn de la patrona al seu santuari, després de les obres realitzades és una bona notícia.

Actuació en el Santuari

La imatge de la Verge de les Virtuts va eixir del santuari del mateix nom al desembre de 2018, a la vista de la situació de deterioració de l’històric immoble on es trobava. Al llarg d’aquests quasi tres anys que no es troba en el Santuari de la Pedania de les Virtuts s’ha pogut executar les obres de reforma i rehabilitació, que assegura la presència de la imatge religiosa.

El Santuari de les Virtuts s’ha rehabilitat amb una inversió de 365.000 euros, sufragats a parts iguals per fons propis de l’Ajuntament i Fons FEDER procedents de la Unió Europea.

El projecte inicial va haver de modificar-se una vegada iniciades les obres en comprovar que hi havia un risc d’ensulsiada pel mal estat de la fonamentació, fruit de la filtració durant anys de l’aigua. A més, de solucionar aquesta situació, es va realitzar la millora estructural de la coberta del claustre, així com es va treballar en la recuperació d’espais interiors del complex.