La regidora responsable de l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen d’Espanya, ha presentat a l’auditori de Porta Ferrisa, al costat dels edils de Cultura, Antonio Manresa, i de Presidència, Coordinació de Projectes i Innovació, Antonio Peral, la tercera edició del programa d’emprenedoria cultural i creativa que es posa en marxa a través de la incubadora ImpulsaCultura Projecta pel que es llançaran 60 projectes amb l’objectiu de fomentar la generació d’ocupació i la creació de noves empreses en el sector.

“La iniciativa compta amb un pressupost de 218.993,54 euros cofinançada amb Fons FEDER de la Unió Europea i té com a objectiu transformar idees i projectes en realitats de generació d’ocupació i creació d’empreses” ha subratllat D’Espanya. L’edil ha afegit que “la incubadora de projectes de ImpulsaCultura Projecta s’ha convertit en la major xarxa cultural i creativa d’Alacant gràcies a un programa ambiciós d’acompanyament i formació necessària per a la posada en marxa dels projectes innovadors i culturals seleccionats”.

La convocatòria 2021-2022 del Programa ImpulsaCultura Projecta està ja oberta a la presentació de projectes. Aquesta nova edició s’articula entorn de quatre cicles per a llançar un total de 60 projectes d’emprenedoria en les Indústries Creatives i Culturals. Les diverses accions amb els participants en aquesta edició es desenvoluparan en el hub cultural Les Cigarreras i en el Coworking Sergent Vaillo de ImpulsaAlicante entre altres espais municipals habilitats dins de l’estratègia Alacant Futura, en aquesta iniciativa que es desenvoluparà fins a finals de 2022.

Aquesta nova edició presenta importants novetats pioneres dins del panorama nacional que converteixen a la incubadora d’empreses culturals alacantina en una referència. La principal novetat d’aquesta edició és el Market Place on els participants tindran a la seua disposició un aparador digital en el qual comercialitzar les seues creacions, productes/o serveis culturals de manera en línia 24/7. Una finestra al món per als membres de la comunitat ImpulsaCultura Projecta.

També es crearà el Districte cultural bohemi i botigues Pop-Up amb noves àrees d’innovació i creativitat per a la dinamització urbana destinades als projectes de la comunitat creativa i cultural de la ciutat, a través de botigues Pop-up en les quals podran exposar el seu treball, tindre presència en els esdeveniments de l’àrea EDUSI, integrant-se en una experiència innovadora.

Una altra de les iniciatives que marcaran aquesta edició són les Demo Days, on participar en esdeveniments per a donar a conéixer els projectes al públic general, el millor altaveu per a donar a conéixer les seues creacions i tindre una major visibilitat.

La Network és una altra de les iniciatives a ressaltar, una plataforma en línia en la qual establir sinergies, col·laboracions i networking de manera permanent i connectada.

En la Incubadora de Projectes l’equip de ImpulsaCultura Projecta, integrat per una dotzena de professionals, acompanyarà a les i els emprenedors durant tot el procés per a millorar les seues capacitats i coneixements. Es posarà a la disposició dels projectes seleccionats, la formació necessària i la tutorització amb mentorías individuals per a emprendre amb èxit i aconseguir convertir la creativitat en un projecte real i viable.

Convocatòria oberta

La inscripció estarà oberta des d’aquest dilluns en la web oficial de ImpulsaCultura Projecta www.impulsaculturaproyecta.com i en www.impulsalicante.es. La participació en aquest programa suposa la vinculació directa amb la comunitat creativa de la ciutat i tot l’equip de facilitadors i mentors.

Els perfils més creatius de la ciutat i aquells projectes relacionats amb la cultura poden inscriure la seua idea de negoci. Aquest programa es desenvolupa dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Àrea les Cigarreras i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Operatiu pluriregional d’Espanya “Una manera de fer Europa”.