El certamen de cinema i gastronomia, Gastro Cinema, va apostar aquest divendres per la innovació dins de la cuina amb la celebració de la taula redona ‘La innovació en la gastronomia’ en la qual es va recalcar la necessitat d’innovar per a crear noves proposades culinàries i en com la innovació ha de vindre de la investigació cultural, antropològica o de mercat.

La taula va estar composta per Cecilia Gómez, catedràtica de química orgànica de la UA; Juana Jordá, directora del Centre de Gastronomia del Mediterrani; Guillermo Grindlay, professor curse d’expert en gelat artesà de la UA i María Soledad Prats, professora de la Universitat d’Alacant. Pertany al grup d’investigació “Anàlisi d’Aliments, Química Culinària i Nutrició”.

“Per a innovar en gastronomia és important conéixer a l’hora de cuinar els aliments, veure què els passa, els seus canvis fisicoquímics…. Els científics hem de treballar al costat dels cuiners per a aconseguir millors plats, sabors, i evitar tòxics i altres coses» va comentar María Soledad Prats.

En aquesta línia es va manifestar Cecilia Gómez “per a innovar és necessari tindre un mínim coneixement d’unes certes tècniques, de compostos, de química. La cuina és química”, va destacar. Per la seua part Guillermo Grindlay va insistir que “amb més coneixements, més innovació, més possibilitats de fer grans coses en la cuina”

Presentació de llibres gastronòmics

Abans de la taula redona, es va dur a terme la presentació de dos llibres gastronòmics per part de la Universitat d’Alacant: “Els vins valencians. Història, innovació i paisatge” l’autor del qual és el professor Gabino Ponce i la “Guia culinària per a aprofitar millor el peix de les nostres costes” signat per José Luis Sánchez Lizano i María Soledad Prats Moya, amb la col·laboració del xef David Ariza. Tots dos llibres han sigut editats pel Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant. Les presentacions van ser conduïdes per Ángeles Ruiz, periodista i escriptora; coordinadora Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Universitat d’Alacant.

Gastro Cinema compta amb la col·laboració de Cultura Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Mercalicante, la Universitat d’Alacant, Aigües d’Alacant, Estrella Galícia, Coca – Cua i altres empreses col·laboradores.