Alacant, Sant Vicent i Elx amb les ciutats que acolliran la IV edició del certamen Projecta. Un esdeveniment cultural, educatiu i d’oci que té a les noves generacions com a principals protagonistes. El mes de setembre van començar les accions del certamen amb el llançament dels concursos per a centres educatius, en aquesta edició per a tota la Comunitat Valenciana per a treballar l’audiovisual no sols com a eina creativa sinó per a abordar el tema d’aquesta edició dins d’assignatures com a llengua castellana, valenciana, informàtica, història, música o arts plàstiques.

Organitzat per l’associació Mediterrània Audiovisual i dirigit per la productora alacantina Bea Martínez enguany el tema triat és la Igualtat amb la finalitat d’afavorir la convivència i trencar les desigualtats existents en la nostra societat. El focus principal està en la lluita de dones i homes contra el patriarcat, però en la programació també s’han inclòs dos col·lectius vulnerables com són el col·lectiu LGTBI i de diversitat funcional. Un tema que està inclòs en els 17 objectius de Desenvolupament de la UNESCO als quals s’ha adherit el certamen.

Per a aquesta edició el cartell principal se centra en una dona i al seu voltant els elements fonamentals de treball del certamen que inclouen la creació, l’ús de la tecnologia, les RR.SS sense deixar de costat la realitat del col·lectiu LGTBI i de diversitat funcional al qual és necessari donar visibilitat amb la finalitat de conscienciar en una societat cada vegada més plural i heterogènia. A més, s’ha actualitzat el logo a una imatge més juvenil que actua a més com a segell sobre temes rellevants i de total actualitat com la Igualtat en aquesta edició.

Projeccions, xarrades, tallers i dues gimcanes són els continguts que es desenvoluparan entre el 22 de febrer i fins a l’11 de març de 2020. Entre les projeccions dues estrenes exclusives a Alacant, els llargmetratges Becarrades contra el Cristall de la productora valenciana Suica Films, sobre la necessitat d’un canvi en l’educació actual i que té com a protagonista a alumnes de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi amb la col·laboració del docent César Bona i Seràs Home d’Isabel Ocampo sobre el masclisme i la masculinitat en una reflexió sobre la Identitat de Gènere. En aquesta edició a més, el 80% de les projeccions han sigut dirigides o codirigides per dones entre les quals es troben l’alacantina Pilar Pérez Solano i el seu llargmetratge Les Mestres de la República Goya a Millor Llargmetratge Documental en 2014 i Carlota Pereda guanyadora d’un Goya a Millor Curt de Ficció amb el seu curtmetratge Cerdita.

En aquests moments l’associació busca la col·laboració d’empreses que vulguen ser patrocinadors del certamen per a aconseguir la seua sostenibilitat i continuïtat en anys posteriors. Projecta és un certamen que busca a través de la Cultura Audiovisual la inclusió de valors socials i ètics a través de la creació i la projecció d’obres nacionals amb la finalitat d’afavorir un canvi en el nostre entorn més directe treballant a través de dos pilars fonamentals l’Educació i la Família.

Més informació en www.proyectacertamen.es