Per quart any consecutiu, aquesta setmana s’organitza la IV Trobada Internacional d’Artistes de la Kasbah a Alacant. La Trobada Internacional dels Artistes de la Kasbah és un esdeveniment artístic, amb objectius de promoure la pau i la interrelació entre cultures. Es realitza des del dilluns 23 al divendres 27 de juliol.

20 artistes provinents de països com Aràbia Saudita, Oman, Qatar, l’Iraq, Algèria i el Marroc, s’uniran a d’altres artistes locals per a treballar i conviure durant uns dies. Es tracta de professionals i amateurs, ja que la Trobada potencia la interrelació entre els més experimentats i els menys, aportant els seus coneixements els uns als altres.

La Trobada és promoguda per l’Associació marroquina «Els Artistes de la Kasbah» i el seu director Nourdine Tabbai. En aquesta ocasió col·labora oficialment en l’organització d’aquesta Trobada l’Associació Cultural, Tercer Temps Intercultural i el Freaks Arts Bar&Gallery. Moltes altres institucions participen en l’organització d’aquest esdeveniment: Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Patronat de Turisme d’Alacant, Casa Mediterrani, Calme Universitat Alacant, el MACA, Associació Veïns Benalúa, l’Associació Àrab Alfen de Mogador del Marroc, Excèntrics Comunicació i Gestió Cultural, Associació de Comerciants de Benalúa.

La programació d’aquesta trobada contempla, entre unes altres, les següents activitats:

Dimarts 24 de juliol , 20:00 h

Inauguració Exposició individual Nourdine Tabbai en Freaks Arts Bar&Gallery

Es tracta de la tercera exposició individual que Tabbai mostra a Alacant. En aquesta ocasió uneix abstracció matèrica i la figuració, en l’estil que caracteritza a aquest pintor marroquí. Un pintor amb llarga trajectòria en el món de l’art, format primer en l’Institut Nacional de Belles arts de Tetuán (el Marroc), després en la Universitat Mohamed V a Rabat (bressol dels grans artistes marroquís contemporanis) on va estudiar la llicenciatura de Comunicació, mentre alhora obtenia la diplomatura d’Arts Gràfiques en l’I.S.T.A. de Vaig salar (Rabat).

Dimecres 25, 20:00 h

Calme de l’Associació de Veïns de Benalúa “El Templet”

Xarra en àrab/francés i espanyol sobre l’Art Marroquí actual a càrrec del Dr. Chebakki, expert en Educació i Director del Master d’Educació Artística de la Universitat Mohamed V de Rabat. També es presentarà el llibre sobre art marroquí de l’escriptor Brahim El Haisseen.

Dijous 26, 20:00 h

Exposició col·lectiva en l’Antiga Estació d’Autobusos cedida per Turisme per a aquest projecte. Es mostraran els treballs que els quaranta artistes han realitzat durant aquests dies. Només es podran veure fins al divendres 27 de juliol.

Divendres 27, 20:00 h

La Casa del Mediterrani ha col·laborat per primera vegada en aquest projecte intercultural aportant el concert del Grup El Nassim en la Seu de la Universitat d’Alacant, música árabo-andalusina.