La Jetée es forma en 2017 a Alacant i malgrat no ser al principi la mateixa formació que tenen en l’actualitat (Elío-guitarra i veu, Ceci-sintetitzador i veu, Miguel-guitarra, Dani-baix, Alberto-bateria i sampler), sempre han tingut molt nítid el concepte de la seua música, que res té a veure amb la idea de música indie en la qual els encasellen i on no se senten massa còmodes: “teníem les idees molt clares quant a que volíem unir fórmules que ens fan veure’ns en uns plantejaments pròxims a la música electrònica o de l’hardcore dels anys 80/90, però també enfocar el que féiem cap a melodies i estructures de cançó més pop”.

És un grup en el qual tots tenen el mateix projecte comú, per la qual cosa treballen cap a la mateixa direcció i com comenta Elío, els seus objectius professionals creixen, “és molt fàcil, et compenetres molt més i la presa de decisions és molt estable”.

Centrant-nos en la seua participació en Emerge Alacant, (segona edició del concurs que es va celebrar a principis d’aquest mes de juliol per a bandes que volen fer un pas més en el panorama musical), la qual cosa els incita a presentar-se són dos punts que es relacionen entre si, d’una banda, el recent enregistrament del seu últim EP i per un altre, la necessitat de fer música en directe després de la pandèmia “ara les sales estan molt restringides, els aforaments reduïts…Sumat al fet que portàvem un any sense tocar i la possibilitat d’estrenar el nou EP en Moll 12, que ens feia especial il·lusió. Al final sempre hi ha una mica més d’afecte a les coses que s’organitzen a la teua ciutat”. El EP esmentat amb el qual es van presentar a Emerge Alacant no és un projecte aïllat, sinó que és el principi d’una cosa encara més gran: “és un avançament del LP que estem preparant. Aquest últim any hem donat un gir al so, hem parlat amb diversos productors i connectem molt ràpid amb Guille Mostaza… Aquest EP és un pas intermedi que hem volgut fer”.

En fusionar-se tots aquests aspectes, en els quals han sabut traure partit als seus punts forts durant l’adversitat de l’últim any, el resultat és evident ja que el seu èxit en el concurs els va posicionar com a finalistes.