JEl regidor de Cultura, Domingo Pérez, i el coordinador acadèmic de la Seu Universitària de la UA a Torrevella, José Norberto Mazón, han anunciat aquest matí les activitats que es duran a terme a Torrevella amb motiu del 60 aniversari de la Casa de les Amèriques i els 500 anys de la ciutat de l’Havana. Les jornades «On Cuba es mira» es van iniciar el passat 2 d’abril i continuaran fins al dia 18 de maig i estan organitzades per la seu la UA i el CEMAB (Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti) juntament amb l’Institut Municipal de Cultura, el Patronat d’Havaneres i l’Ambaixada de Cuba a Espanya.

Segons ha explicat l’edil, el pròxim 30 d’abril tindrà lloc el recital de poesia improvisada del poeta i repentista cubà Alexis Díaz Pimienta a les 20.00 hores en el Palau de la Música amb entrada lliure limitada a l’aforament. El també director de la Càtedra Experimental de Poesia Improvisada i Subdirector de Desenvolupament del Centre Iberoamericà de la Dècima i el Vers Improvisat, és un dels escriptors cubans més llorejats de la seua generació amb quasi 40 llibres publicats.

La programació seguirà amb l’espectacle «Ancestres», una posada en escena de l’actriu i la narradora cubana Marieta Sánchez, qui actuarà en el Palau de la Música de Torrevella a les 20.00 hores el pròxim 4 de maig.

«Ancestres» és un espectacle de música, cants i danses afrocubanes. En aquest espectacle s’entretixen les històries de la vida quotidiana i la dels Déus de les diferents ètnies que componen la cultura afrocubana acompanyada de la música i els cants al costat del toc dels Tambors Bates, instruments de percussió essencials en les cerimònies rituals i religioses de la cultura Yoruba, Congo i Llaurarà portades a Cuba pels esclaus mes allà dels temps.

Marieta Sánchez, l’encarregada d’interpretar en l’escenari música, dansa, contes i poesia afrocubans, està graduada en l’Institut Superior d’Art de Cuba i porta 20 anys dedicant-se a les arts escèniques. Ha treballat tant en el teatre com al cinema i la televisió a Espanya i Cuba. L’entrada a aquest esdeveniment serà lliure però limitada a l’aforament.

Finalment, la Sala d’Exposicions Vista Alegre de Torrevella acollirà el cuentacuentos infantil «Tia Tata i el seu vaixell de paper», de nou de la mà de l’actriu Marieta Sánchez, el 5 de maig a les 12.00 hores. Tita Tata és un personatge popular que viatja des del Carib carregada d’històries, cançons i contes infantils basats en les llegendes populars, cubanes i de diferents parts del món.