El dijous 11 de febrer, la Jove Comapnya d’Alacant va presentar la creació dels nous “Premios a la producción en tiempos depandemiaˮ. Els dos guardons que componen aquests premis estaran dotats amb una bonificació econòmica de 1800 € i 1000 €, respectivament.

La Jove Companya d’Alacant és una associació que es va crear en 2017, directament vinculada al Teatre Principal d’Alacant, amb l’objectiu de fomentar la professionalització dels joves talents del teatre i la dansa en la capital. Ara presenta aquesta nova iniciativa, amb la qual es pretén contribuir a revitalitzar el sector de la cultura en temps de pandèmia.

A més, aquests premis naixen com a comiat de la companyia, que després de quatre anys sobre els escenaris es disposa ara a dissoldre’s. Abans de fer-ho, han decidit convocar aquest certamen per a ressaltar la importància de la cultura en el moment tan difícil que estem vivint.

Els “Premios a la producción en tiempos depandemiaˮ recompensaran als creadors de dues obres que hagen sigut estrenades des de l’inici de la pandèmia fins al dia de hui. D’aquesta manera, es podran presentar com a candidats qualsevol companyia, tant de dansa com de teatre, de la província d’Alacant, que haja estrenat un espectacle entre el 10 de gener de 2020 i el 10 de febrer de 2021.

El primer premi consisteix en una aportació econòmica de 1800 €, mentre que el segon és una dotació de 1000 €. El guanyador es decidirà mitjançant un jurat compost per professionals del teatre i de la dansa, per la qual cosa es valoraran aquests dos gèneres artístics per igual i sense cap mena de distinció.

A l’hora de seleccionar als candidats guardonats, es tindrà també en consideració que els integrants de la companyia siguen menors de 30 anys. Aquesta decisió valorativa s’ha pres amb l’objectiu de fomentar la creació artística entre la joventut, i ressaltar el treball de companyies de recent creació que intenten obrir-se pas en el món de l’espectacle.

Tot aquell que desitge presentar-se al concurs haurà d’inscriure’s abans del 9 de març. La inscripció es realitzarà a través d’un formulari web publicat en les xarxes socials de la Jove Companya d’Alacant: Facebook o Instagram.