Ens resulta molt ingrat i trist que la Junta Electoral de Zona haja pres la decisió de cancel·lar els actes previstos per al 25 de maig en commemoració del bombardeig feixista produït en el Mercat Central en 1938.

La data que es proposa, que no pot ser una altra, casualment són coincidents amb la jornada de reflexió i amb l’últim dia de campanya electoral i al·leguen que la neutralitat de tots els poders públics segons sentència de la Sala Tercera del Tribunal Suprem de 19 de novembre de 2014 i de 28 d’abril de 2016) és essencial.

Senyors i senyores de la Junta Electoral, es poden imaginar realment, i només per un moment, que un homenatge a més de 300 persones i xiquets-xiquetes assassinats en la guerra civil pot influir en el vot d’una persona de 2019. No és de rebut haver d’assumir aquesta insensibilitat per la seua part en un homenatge de les nostres ciutat, tants anys oblidat, per aquell fet tan fràgil.

Per això, des del nostre mitjà de comunicació, volem expressar el nostre rebuig a aquesta decisió, que considerem poc democràtica i molt impropi a la nostra vida i sobretot amb el nostre passat. Seria, quasi, per a obrir una carta de protesta i rebuig en Change.org o similar perquè s’adonaren, encara que tard, del seu error.