La junta rectora del Misteri d’Elx suspén les representacions d’octubre i novembre per la pandèmia

La junta rectora del Misteri d’Elx suspén les representacions d’octubre i novembre per la pandèmia

La junta rectora del Misteri d’Elx, a la reunió telemàtica celebrada la setmana passada, ha decidit suspendre les representacions de la Festa previstes per a octubre i novembre, donada la situació de pandèmia i la necessitat de garantir la seguretat dels cantors, dels operaris i operàries que participen en les representacions i dels il·licitans i il·licitanes en general.

Tal com va ocórrer amb la suspensió de les representacions d’agost, els membres de la junta rectora han considerat que les condicions en què es desenvolupa el drama asuncionista fan impossible garantir la distància de seguretat necessària en aquest context de pandèmia. Cal recordar que, a part del públic, per a la representació del Misteri d’Elx és necessària la participació de més de 200 persones.

El president executiu del Patronat, Francisco Borja, ha afirmat que “desgraciadament ens veiem obligats a cancel·lar les representacions de la Festa previstes per a aquesta tardor, però la nostra prioritat és salvaguardar la salut de totes les persones que fan possible el Misteri, així com dels milers d’il·licitans i il·licitanes i visitants que gaudeixen del drama asuncionista”.

“Malgrat la suspensió, l’activitat de formació de la Capella, Escolania i Cor Juvenil continuarà amb les mesures de seguretat implantades, es mantindrà la labor de difusió de la Festa i continuarem promocionant la figura de Protector del Misteri d’Elx, que es fa especialment important en un any com aquest” ha destacat Borja.

El president executiu ha assenyalat que “volem enviar el nostre afecte a les persones que estan patint la malaltia i desitjar-los una ràpida recuperació, així com transmetre el nostre dolor per les víctimes de la pandèmia”.

Per part seua, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que “no és una decisió fàcil, però és la millor decisió que podíem adoptar pensant en La Festa, en els cantors, en el públic, en definitiva, fent prevaldre el criteri de protecció de la salut de la família del Misteri”. Malgrat no haver-hi representació extraordinària, va assegurar que “el Misteri no es ressent, perquè la seua fortalesa radica en la seua profunda vinculació amb el poble d’Elx, amb els sentiments i amb la identitat col·lectiva dels il·licitans”. Segons l’alcalde, “ara la família del Misteri ha de treballar amb més il·lusió si cap pensant a tornar a les representacions i a delectar als amants de la Festa a l’agost de 2021”.

La celebració del Misteri d’Elx a l’octubre i novembre té el seu origen en el fet que l’1 de novembre de 1950 el papa Pius XII va definir solemnement l’Asunción de la Mare de Déu al cel en cos i ànima com a dogma de l’Església Catòlica. Al temps, l’església de Santa María, escenari tradicional de la Festa, va ser designada basílica al maig de 1951. El Patronat va decidir recordar aquests fets amb unes representacions extraordinàries. Les primeres van tindre lloc en 1954, Any Sant Marià.

Al seu torn, cal recordar que no és la primera vegada que ha d’anul·lar-se La Festa per causes de força major. En el segle XIX ja va haver de suspendre’s per l’epidèmia de còlera. Entre 1904 y1905 no es va celebrar per obres en la cúpula de Santa María i en el període entre 1936 i 1940 tampoc va haver-hi representacions per la Guerra Civil i la posterior restauració de la basílica.

La junta rectora està formada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Elx i l’Església Catòlica, per la qual cosa la decisió presa hui compta amb el suport de totes aquestes institucions.

D’altra banda, a l’inici de la reunió la junta rectora ha guardat un minut de silenci per la defunció de l’expresident Joaquín Serrano Vera i ha posat en valor el gran llegat que ha deixat per sempre en La Festa.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X