Per unanimitat de tots els membres hem aprovat una nova Junta Rectora composta com a president per Francisco Borja; com a vicepresidenta, María Teresa Botella; com a tresorer, Antonio Ródenas; com a arxiver, Joan Castany; i com a secretari, Joaquín Sempere”, va informar l’alcalde d’Elx, Carlos González, després de la reunió de la junta que es va celebrar aquesta vesprada en la Casa de la Festa i en la qual van prendre possessió dels seus càrrecs els nous patrons proposats per l’Ajuntament, la Generalitat i el Bisbat.

Ha sigut una Junta Rectora en la qual llancem en missatge que la família del Misteri està totalment unida i que hem sigut capaços de realitzar una renovació en la qual, d’una banda, s’incorporen amb força les dones, una dona és per primera vegada vicepresidenta i hi ha més dones que en l’anterior junta, i, per una altra, hem incorporat l’experiència dels qui coneixen bé el funcionament del Misteri i la força i la renovació dels qui s’incorporen als nous càrrecs”, va assenyalar González.

Aquesta Junta Rectora comença una etapa realment il·lusionant, en la qual el primer repte són les representacions d’enguany parell, a l’agost i al novembre, i sobretot en la qual tota la junta treballarà per a enfortir el Misteri, donar-li més projecció nacional i internacional i perquè el vincle entre La Festa i el poble d’Elx isca enfortit com a conseqüència del treball que entre tots exercim”, va expressar el regidor il·licità.

Assegurar el funcionament de la Festa

El nou president, que també està al capdavant del Consell Social de la Universitat Miguel Hernández, va presidir l’Elx C.F. i va dirigir les empreses Kelme i Reebook, va assenyalar que el Misteri tindrà 31 components de la Junta Rectora disposats a donar tot el que puguen en benefici de la Festa i de la ciutat d’Elx. “Estic molt content perquè el meu pare va ser cantor durant 40 anys i açò a un fill li sap a glòria. Realment, si no tinguera il·lusió no haguera acceptat aquest càrrec. Nosaltres tenim l’objectiu d’assegurar el funcionament de la Festa i millorar en tot el possible cercant l’essència. Crec que la ciutat estarà orgullosa de la Junta Rectora. Demà em posaré el mico de treball per a parlar amb tothom i perquè l’11 d’agost ja està ací”.

Francisco Borja també va assenyalar que cal millorar el finançament del Misteri i la seua difusió “perquè molta gent acudisca a les festes d’agost. L’assistència de públic exagerada a la festa és el meu objectiu fonamental”.

Per la seua banda, la vicepresidenta va indicar que “estic molt orgullosa del càrrec, però abans de res vull manifestar que el treball va a ser amb humilitat, responsabilitat i amor absolut al Misteri i als quals ho fan. Sóc mare de cantor, dona de cantor i germana d’antic cantor. Els meus estudis han estat vinculats al Misteri i per tant ho porte en el meu cor”.