El projecte escènic guanyador de la III Residència José Estruch, seleccionat per majoria, ha sigut l’obra “La Langosta no se ha posado” de Maror Produccions sota la direcció d’Iván Jiménez que compta amb integrants alacantins de sòlid prestigi i que rebran per la seua representació un preu de caixet de 4.500 €. L’obra transcorre en un viatge d’avió privat on van a un lloc que no sé sap on i passen coses molt divertides, que s’aborden des del gènere de la comèdia.

Iván Jiménez “El Director” assenyala que “teníem diversos textos de Francisco Javier Suárez i finalment triem est. La comèdia no aquesta en el text sinó en les pauses i en el context, sent un text profund molt contemporani. És un text del qual fem la seua estrena, en qualsevol cas, mundial”.

Va ser el passat 17 de febrer quan va finalitzar el termini de la convocatòria que pretén fomentar la producció teatral de companyies de la província d’Alacant i a la qual s’han presentat 6 projectes. La proposta finalista ha sigut “Vivan las trágicas” de La Sogorb d’Arts Escèniques.

Tomás Mestre “El azafato” planteja que “és una de les iniciatives fonamentals per a incentivar el teixit de les arts escèniques a Alacant”. Són projectes amb viabilitat econòmica i que podran ser explotades fora de la Residència. De fet, el seu desenvolupament té una perspectiva de set mesos preparatoris que permetrà tindre unes dinàmiques de difusió del projecte amb programadors i gestors culturals del mercat. L’obra es produirà en el seu idioma original que és el castellà el que permetrà un major mercat finalista.

Els assajos de l’obra es realitzaran durant els mesos juliol-setembre en Teatre Principal sent la seua estrena el 25 de setembre.

Elena Candela “La azafata” conclou “confie plenament en l’equip de treball que té una adequada visió per part del director Iván Jiménez”.