El centre cultural Las Cigarreras albergarà dissabte que ve, 26 de juny, l’I Festival d’Autoedició gràfica «Liada ” per a donar protagonisme a desenes de creadors que realitzen fanzines de temàtica diversa, làmines, llibres, il·lustracions, comics, samarretes, etc. La fira es desenvoluparà a l’aire lliure i comptarà amb protagonistes arribats d’Alacant i província, Múrcia i València, segons declara un dels seus impulsors, David Gil.

La trobada és continuador dels realitzats en ple carrer la Vilavella dates arrere i que es presentaven com a “mostres d’il·lustració i autoedició”, conegudes per les sigles MIAA. La fira, i les publicacions que exhibirà, es constitueix també com un canal més d’expressió i de periodisme independent.

L’I Festival d’Autoedició gràfica constarà de nombroses activitats i expositors i pretén incrementar els contactes entre creadors per a popularitzar els seus treballs i que l’intercanvi genere nous projectes culturals. En el seu programa figuren tallers didàctics i actuacions musicals amb Djs, a més de batalla d’il·lustració i emissió de podcast en directe, entre altres iniciatives.

Alternatius

La Regidoria de Cultura, dirigida per Antonio Manresa, col·labora amb la posada en marxa d’aquesta primera fira que preparen figures de la cultura alternativa d’Alacant, com Ester García, Isabel Eixa i David Gil “DaGuten”, entre altres. “La Liada és un alegre festival d’autoedició gràfica que comptarà amb trobades sonores i tallers dirigits a tota mena de persones amb ganes de passar-ho bé i amb inquietud per les arts gràfiques, la música i la cultura”, ressenya David Gil, que dirigirà algunes de les accions d’aquesta plataforma.

“Comptarem amb uns quaranta expositors relacionats amb el món gràfic i l’autoedició, creadors de fanzines i autopublicacions, on és freqüent que col·laboren professionals reconeguts, com El Trencat, Miguel Brieva (El dijous – Cinemanía) o Darío Adanti (Revista Mongòlia), que anys arrere van començar a donar-se a conéixer per aquests canals. El festival proposarà, ademas, altres activitats: tallers didàctics, podcast, batalla d’il·lustració i actuacions de Djs que es desplegaran el dissabte 26, de 12 a 21 hores”, explica David Gil des del seu centre October Press.

Expositors

El programa de la fira contempla en la llista d’expositors als següents: Alex Gambín, Andrea la Oliwa, Anticapacitismo, Justícia per als discapacitades, Antipersones, Torxa Edicions, Atirohecho, Criminalas, Crítiques Lectures ed. (k7_punk_*liberacion_animal), D. Vander, DaGuten, Edicions Calamitat (don R.J.), Edicions Valentes, Edicions Anònimes, El monstre dels colors no té boca, Elena Morales, Fran Mengual, Gràfica de Combat, Handshake, José Tomás, Kikuyo Editorial, Lúa Solaz, Missa Shine, NoExisto, Paloma Pérez, Pastís de Cervells, Per-r-*ucho, Polze de la mort, Rates Grafikas, Ricardo Cases, Rizoma, Rubén GoMo, Saskia Rodriguez, Star Boermoon, T.A.G., Tapes Dures, The October Press, Udon Press, València no és ciutat per a pobres i Zuloazul / triiiturbo.

Tallers i música

En la relació d’activitats, aquesta primera plataforma gràfica alternativa té ultimades els següents:

12.00 / 21.30 FIRA DE PUBLICACIONS

Situat entre el Jardí Vertical i la Casa de la Música.

Entrada lliure fins a completar aforament

12.00 / 13.00 – TROBADA S1. GRAMOLA SONORA DOBLE

Comença l’embolic sonor amb una doble selecció musical per a passar-lo bé durant la teua visita a la fira de publicacions. Deixa que la gramola sone i gaudeix el doble amb el que estigues fent.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament.

12.30 / 14.30 – TALLER. EMBOLICS FANZINEROS

En aquest taller obrirem una caixa plena de coses per a fer un fanzine de contingut divers. Aprofitarem les oportunitats per a jugar amb la improvisació i la serigrafia.

Taller a càrrec de DaGuten. Escola Gràfica de Barri.

Lloc: Jardí Vertical

Entrada lliure fins a completar aforament (10)

Inscripcions en: https://forms.gle/edu1zpjR3RoqmafZ8

13.00 / 13.30 – BATALLA IL·LUSTRACIÓ TORTA

Necessitem un públic que esbronque, que cride, que aplaudisca, que vote perquè comence el xou. Per si vols participar com a guerrera torta.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament (10)

Inscripcions en: taula de The October Press + DaGuten

13.30 / 14.30 – TROBADA S2. GRAMOLA SONORA DOBLE

Continuem amb l’embolic sonor de “Gramola Sonora Doble” per a delectar-te durant l’aperitiu. Deixa que la gramola continue sonant.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament.

16.30 / 17.30 – RÁDIO XOU EN DIRECTE B-ANALITZAR FANZINE

B-analitzar fanzines és un podcast conduït per Alejandro Alvarez i Eixa. Ens amenitzaren la vesprada a base de riures, entrevistes i molt més.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament.

12.30 / 14.30 – TALLER. BANGO

En aquest taller, a partir del llibre d’artista “Bango”, crearàs un altre volum creatiu. Com una espècie de transformació. No sabem si serà millor o pitjor que l’anterior, l’única cosa que podem assegurar-te és que serà completament teu. T’ho passaràs genial.

Taller a càrrec de José Ramón Bas

Lugar: Jardí Vertical

Entrada lliure fins a completar aforament (10).

Inscripcions en: https://forms.gle/pC9NkJWRtP49rAnw6

18.00 / 19.00 – TROBADA S3 LE CURRETE. (RNB, LATIN, EXÒTICA)

Le Currete ens delectarà amb una sessió de llatí, RnB i exòtica en rigorós vinil. Melodies ancestrals seleccionades des de les catacumbes de la invencible “Taronja i Negre”. Maraca i elegància agitada i amb gel.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament.

19.00 / 20.00 – TROBADA S4. ARC GLANZ

Durant una hora navega per òrbites astrosónicas i harmonies electròniques.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament

19.00 / 20.00 – TALLER. ESTAMPACIÓ EN DIRECTE

Porta’t una samarreta per a conéixer el procés d’estampació en serigrafia i porta’t un record imprés amb aquesta tècnica artesanal. No t’ho pots perdre!. Taller a càrrec de D.Vanderh

Lloc: Jardí Vertical

Entrada lliure fins a completar aforament (15)

Inscripcions en: https://forms.gle/grP7CJzvVqArgweA7

20.00 / 21.30 – TROBADA S5. NACHOAGE. (DISC, NEW WAVE, HITS DE BALLAR).

Després de les seues notòries i controvertides “Punxades de Merda”, Nachoage ix del seu anonimat per a delectar-vos amb una sessió dels millors singles rescatats de les cabines de discopubs setenteros. Baixos i

bongos a la posta del sol.

Lloc: Escenari enfront de la Caixa Blanca

Entrada lliure fins a completar aforament

Organitza Daguten, Escola Gràfica de Barri i el Centre Cultural Les Cigarreras En resum, una fira amb exposicions, música, tallers i activitats diverses, tot amb lliure accés, que evolucionarà dissabte que ve en espais a l’aire lliure del centre cultural Cigarreras, així com en els seus box S1 i S2. Alguns dels esdeveniments requereixen inscripció prèvia en www.cigarreras.es<http://www.cigarreras.es>