La Societat Musical La Lira de l´Alfás del Pi oferirà diumenge que ve, dia 20 de novembre, el seu tradicional concert en honor a Santa Cecilia, patrona dels músics. L’esdeveniment tindrà lloc a les 19.00 hores a l’auditori de la Casa de Cultura i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.
A la importància d’aquest esdeveniment, sempre celebrat pels músics de tot el món, se suma l’adhesió dels nous membres a l’agrupació, que rebran el seu instrument de mans del director de la banda de música La Lira, David Fernández.
Aquest concert anual és sempre el triat per a la incorporació de nous músics que passen a formar part de la banda alfasina, després de la formació rebuda a l’escola de La Societat Musical La Lira. Enguany seran quatre els músics que es presentaran davant l’auditori, recollint el seu diploma i el seu instrument musical: María Ivorra Giner amb la flauta travessera, Adrianus Martinus Johannes Snijers amb el saxofon tenor, Alejandro Brito Ramírez, amb el saxofon alt i Pablo Martos Otero amb el saxofon tenor.
El president de la Societat Musical la Lira, Miguel Juan Baldó, i el regidor de Cultura, Manuel Casado, conviden a tots els amants de la música a acudir a aquest concert, on els assistents podran gaudir d’un complet programa, en el qual s’interpretaran obres especialment seleccionades per a l’ocasió.
Des de 1980, la Societat Musical La Lira de l’Alfàs es dedica a la formació de músics en el municipi, amb una àmplia oferta d’ensenyament musical a nivell elemental. L’oferta educativa de l’Escola és molt variada. S’imparteixen classes de clarinet, oboé, flauta, saxo, fagot, violoncello, piano, tuba, trompeta, trombó, bombardí i percussió. També de la metodologia Fasolet, per a xiquetes i xiquets de 3 a 5 anys; jardí musical, per a menors de 6 i 7 anys, i classes de llenguatge musical i instrument des dels 8 anys. A més, hi ha classes de cor per als més xicotets i de conjunt instrumental, com a primer contacte amb la banda. Per als majors de 18 anys s’imparteixen cursos de solfeig, amb horaris adaptats a la jornada laboral. Una agrupació de vital importància per al municipi, ha volgut recalcar una vegada més el regidor de Cultura, Manuel Casado, en estar centrada en la formació musical de xiquetes, xiquets i joves, més d’un centenar en l’actualitat, i que destaca també per la seua aportació cultural, a través de certàmens musicals, i concerts com el que tindrà lloc aquest cap de setmana, en concret el diumenge 20 de novembre.