Des de dissabte passat, 7 de setembre, Alacant té un nou racó per a la literatura. La llibreria Pynchon&Co. ha obert el seu nou espai que ho multiplica tot: els seus metres, els seus temps, el seu equip, els seus productes.

Han creat un nou lloc que aconsegueix que et sentes com a casa. Replet de llibres, amb amplitud, podent beure un vi de qualitat i parlar i parlar per a passar una bona estona de compres literàries ambientat exquisidament.

Iniciatives com aquesta, empreses per l’equip de Pynchón&Co, ens fan créixer col·lectivament. Ajuden a convertir a la ciutat de tots i totes en un paradís per a la cultura i això ens suma molt.

Es convertirà, fermament, en un laboratori d’emocions. De centenars i centenars d’històries escrites i comptades per a grans i petits lectors que necessiten d’orientacions i sobretot d’un tracte pròxim en un lloc que té tota la pinta de ser màgic, i això es nota des del primer minut que estàs en la nova llibreria.

Ens atén Celia González, una llibretera a l’ús que juga pròxima amb els lectors. Una veu de la llibreria, que t’acull amb la intensitat i el respecte que els clients necessiten quan volen emprendre un viatge entre lletres i ella et resol alguns secrets que domina per la seua professionalitat.

Pregunta: Celia, la nova Pynchon&Co. quins elements diferenciadors té amb l’antiga?

Resposta: Tenim més espai, entorn de 400 m2, és més accessible atés que té menys escalons i sobretot som més equip d’atenció al client. A més, incorporem la vinoteca amb productes bastant singulars i amb dificultats d’arribar a ells des de la distribució convencional, on lògicament sota aquesta premissa tenim també Vins d’Alacant de marques menys conegudes però en canvi de gran qualitat.

P: Quins són els objectius que teniu en els pròxims dotze mesos?

R: M’agradaria aconseguir què siga un lloc de reunió, un punt de trobada de gent, de lectors i lectores amants del teatre, de la fotografia, del disseny, de la poesia que poden tindre un lloc on fer una mica més comprar, on pugues vindre a passar una bona estona.

P: Com teneis 5 anys d’experiència quin és el perfil de lectors que vénen a Pynchon&Co.?

R: De dilluns a divendres és de la ciutat d’Alacant, però també és cert que els caps de setmana tenim molta gent que ve de la província i té la nostra llibreria en el seu circuit de visites i compres.

P: Quin lloc tindrà la infància en la llibreria?

R: Els i les xiquetes tenen un espai en aquesta llibreria, amb un racó exclusiu que tindrem muntat a partir d’octubre. Tenim previstes ja diverses presentacions, destinades als xiquets i xiquetes, però també a les seues prescriptores que són les famílies i docents. Una proposta de llibres il·lustrats, per exemple, però repleta de la dinàmica del joc.

P: Em pots dir el que vols o el que li demanaries a els-as alacantins-as?

R: El nostre equip estarà més temps. De dilluns a dimecres atendrem fins a les nou i a partir del dijous fins i tot fins a les 22 o 22.30 hores. Les persones tindran molt més temps per a estar amb Pynchon&Co