El jazz i les seues notes musicals tornen a Elx de la mà d’Elx Jazz Festival. La desena edició d’aquesta cita se celebrarà del 29 de juliol al 2 agost a partir de les 22.30 hores i per primera vegada a La Llotja. L’edil de Cultura, Marga Antón, acompanyada del programador cultural, Julián Sáez, ha presentat i desgranat la programació d’un certamen que enguany està marcat per la pandèmia de la covid-19. Segons ha explicat Antón el canvi de la ubicació del Palau de Altamira a la sala cultural està motivat per la seguretat sanitària. “Aquest espai és més segur i compta amb millors itineraris d’entrada i eixida, així com de distanciament social”, ha assegurat Antón.

Un esdeveniment que concentrarà les actuacions d’intèrprets de referència no sols a nivell autonòmic i local sinó internacional, amb cinc concerts, tres d’ells protagonitzats per dones i dues per home.

La pianista i compositora Kontxi Lorente Trío serà l’encarregada d’obrir el festival el 29 de juliol, on presentarà el seu tercer disc “Selected songs”. Un dia després el festival comptarà amb la interpretació de la cantant francesa Camille Bertrault, una de les grans revelacions del país gal per posar-li veu a cada nota d’un dels solos del mític saxofonista John Coltrane. Segons ha assenyalat Antón “en tan sols uns dies aquesta cantant va aconseguir 400.000 visites en Youtube”.

El divendres, 31 de juliol, el públic podrà gaudir de Cecilia Krull, qui ha aconseguiu ser número 1 de les llistes virals a tot el món gràcies a la seua cançó “My life is going on”, banda sonora de la sèrie reeixida de la casa de paper. L’1 d’agost arribarà a l’escenari el trombonista neoyorkino Norman Hogue al costat de la seua banda IBM (International Blues Machine). Ens acostarà aquest dia a grans clàssics del jazz i el blues de tots els temps. Aquest gran virtuós ha col·laborat amb mestres com Lionel Hampton, Tito Puente o Cecilia Cruz. El tancament d’aquest gran espectacle tindrà lloc el 2 d’agost a càrrec de “Trio” format per Jorge Pardo, Carles Benavent i Encert Di Geraldo. “Recordem que ells han treballat al costat d’alguns dels artistes més importants de la història de la música com Paco de Lucía, Camarón i Chick Corea”, ha afegit la regidora.

Per part seua, Sáez ha recordat que s’han suspés cites de jazz tan conegudes com Vitòria, Getxo, San Javier o Alacant a causa de la pandèmia. El programador cultural ha assenyalat que “hem fet un esforç per ser un dels pocs festivals d’aquest gènere que se celebraran aquest any baix estrictes mesures de seguretat i higiene”.

El preu de l’entrada és de 10 euros i els interessats podran comprar-la en la taquilla del Gran Teatre o per Instant Tiquet a partir del pròxim dimarts, 30 de juny.