La Llotja del Peix va inaugurar aquest divendres, a les 20 hores, l’exposició “Crono-Cossos” en la qual s’estableix un diàleg entre dues artistes contemporànies, Ángeles Marco i Nuria Fuster, que van ser professora i alumna en el seu moment en la Facultat de Belles arts. Totes dues artistes assumeixen els pressupostos teòrics i formals del postminimalisme i de l’art conceptual universal, des de diferents moments, per la qual cosa es podrà veure un moviment de pèndol, entre passat i futur, expliquen des de la Regidoria de Cultura. En aquesta exposició col·labora el Consorci de Museus de la Generalitat i ha sigut possible gràcies a Fundació Mediterrani, propietària de l’obra d’Ángeles Marco que s’exposa. La comissària de la mostra és Guillermina Perales.
Els materials i tècniques de construcció industrials, elements d’enderrocament, del consum quotidià, l’estructura i les formes geomètriques, són usats en la seua concepció de l’escultura. Amb les seues obres aquestes creadores proposen l’experiència de la realitat a través de l’art, fixar el moviment, el cíclic vital, un moment que porta a un altre, un nou inici a partir de la memòria i de la condició jugant amb ambigüitat, la contradicció i el paradoxal.
Ángeles Marco (1947-2008) és una de les artistes més importants de la generació de creadors que va renovar l’escultura en les dècades dels huitanta i noranta a Espanya. Ha exposat individual o col·lectivament en centres de referència com l’IVAM i el Reina Sofia. Nuria Fuster (Alcoi, 1978) viu i treballa a Berlín, Alemanya, des d’on manté una activitat expositiva internacional.