M.ª Dolores Padilla, edil de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Juan José Litrán, director de la Fundació Coca-Cola i Lorena Martínez de Corral, comissària de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació Coca-Cola, han anunciat en roda de premsa que la Sala d’Exposicions de la Llotja i el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), acolliran des del pròxim 5 de febrer de 2019, l’exposició “Construint Històries”. En honor d’acostar la cultura al major nombre possible de persones, la Fundació Coca-Cola ve efectuant diferents exposicions temporals amb altres col·leccions contemporànies.

Recentment, i amb motiu del 65é aniversari de la companyia a Espanya, la col·lecció va arribar per primera vegada a Madrid, al Museu Lázaro Galdiano. En aquest cas, “Construint Històries” permetrà conéixer a artistes que narren, qüestionen i reflecteixen els temps que els ha tocat viure, la realitat, els seus mons personals i els seus microcosmos.

A través de les seues obres busquen un diàleg amb l’espectador convidant-li a reflexionar.

Durant la roda de premsa, Padilla ha assenyalat que “es tracta d’una gran oportunitat de generar un itinerari i un diàleg entre dos dels centres expositius més importants de la ciutat, MACA i Llotja. Per a Alacant és un luxe poder comptar amb una mostra en la qual estan presents els artistes més reconeguts de l’art contemporani”.

Per part seua, Lorena Martínez de Corral, comissària de la Col·lecció d’Art de la Fundació Coca-Cola, ha explicat que “a través d’aquesta selecció, s’ha pretés donar una idea sobre l’amplitud de les tendències i la diversitat de les expressions mitjançant les quals els artistes reflecteixen de forma particular la realitat interior i exterior de la seua època”.

En aquest sentit, l’art construeix històries, proposa realitats i ficcions. Finalment, Juan José Litrán, director de la Fundació Coca-Cola, ha celebrat l’arribada de la Col·lecció d’Art Contemporani a Alacant: “L’art és tan divers com ho és la nostra societat”.

Portar la col·lecció d’art de la Fundació Coca-Cola a Alacant significa oferir una mostra d’aqueixa diversitat perquè aquesta ciutat puga gaudir-la. Aqueix és precisament l’objectiu de la Fundació; col·laborar en el desenvolupament local a l’accés a la cultura, acostant-la a cada racó d’Espanya. La Col·lecció de la Fundació Coca-Cola estarà representada per més de mig centenar obres d’artistes contemporanis espanyols i portuguesos, tots ells figures importants en el desenvolupament de noves tendències i formes d’expressió artística en la Península Ibèrica. Entre ells destaquen: Isidro Blasco, Eva Lootz, José Manuel Ballester, Txomin Badiola, Equip Crònica i Juan Navarro Baldeweg.

L’exposició estarà oberta al públic des del 5 de febrer de 2019 fins al 28 d’abril de 2019 i es podrà visitar en l’horari habitual dels centres. Sobre la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació Coca-Cola La Col·lecció de la Fundació Coca-Cola va nàixer en 1993 amb el compromís de promoure les arts plàstiques, amb una col·lecció pròpia d’art contemporani. Des dels seus inicis ha donat un gran impuls a artistes portuguesos i espanyols.

La col·lecció està composta per prop de 250 artistes i 384 obres de pintura, fotografia, escultura, dibuix, instal·lacions i vídeo. Actualment, està en exposició permanent en el Centre d’Art Contemporani DA2, a Salamanca, i té com a responsable a Lorena Martínez de Corral, comissària independent, assessora i crítica d’art.