El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, ha reconegut hui que el Certamen de pintura Mirades, en les seues convocatòries d’àmbit nacional i internacional, constitueixen exemples de patrocini d’activitats culturals que prestigien el nom d’Alacant lligat a l’art a Espanya i en els 14 països des d’on nombrosos creadors han manat peces al concurs. La mostra exhibeix, a més, set obres guardonades en l’III concurs de dibuix infantil.

Manresa ha pres part en l’acte d’obertura de l’exposició i ha explicat que iniciatives com aquesta de la Fundació Alió aliar afavoreixen el gaudi cultural, ajuden al fet creatiu i fomenten la producció d’art en aquests temps difícils per a la indústria cultural.

En la inauguració també han pres part de forma destacada el fundador del certámen, Jorge Alió, la presidenta de la fundació, María López Iglesias; María José Argudo, en representació de la Diputació; Manuel Fontán, president del jurat i director d’exposicions de la Fundació Juan March; Joaquín Santo Matas, comissari del certamen, i José María Yturralde, premi d’honor “Mirades 2020”, al costat d’algunes desenes d’artistes i convidats.

Sensibilitzar sobre els problemes de la visió

Els visitants a la mostra, que estarà en cartell fins al 9 de maig en el complex cultural de la Llotja del Peix, podran observar una trentena d’obres que tenen com a denominador comú la temàtica de la mirada. El concurs va nàixer fa 22 anys, segons han precisat en l’acte, per a atraure l’atenció dels artistes i la societat per a sensibilitzar de la importància dels problemes de la visió i per a previndre contra la ceguesa.

Mirades és un certamen de pintura que es llança des d’Alacant cada dos anys i en el qual poden participar artistes espanyols i estrangers amb obres que plasmen motius connectats a la visió o la mirada. El concurs va ser creat durant la celebració del 74 Congrés de la Societat Espanyola d’Oftalmologia. En Mirades han participat fins ara més de 2.000 artistes i amb part del seu treball s’han organitzat més de 20 exposicions, tant dins com fora del país.

Diversifica les propostes culturals de la ciutat

El regidor ha agraït el seu esforç a tots els directius, tècnics i artistes que fan possible tant el concurs com l’exposició presentada hui. La mostra ha quedat convertida en una diversa recopilació de treballs que ajuden a diversificar les propostes culturals de la ciutat.

L’exposició podrà ser visitada a la sala municipal de la Llotja, avinguda Almirall Julio Guillén Tato s/n, amb els següents horaris: de dimarts a divendres, de 9 a 20 h.; dissabtes, de 10 a 20 h..; diumenges i festius, de 10 a 14 h.