La Llotja Medieval acull l’exposició del cinquanté aniversari de l’Elx Club Rugbi Unió. L’alcalde, Carlos González, l’edil d’Esports, Vicente Alberola, i el president de l’entitat, Mariano Vives, han inaugurat el recorregut de cinc dècades d’aquesta modalitat —nascuda a Anglaterra en el segle XIX— a la nostra ciutat. Cartells i banderoles, pilotes, fotografies, trofeus, uniformes, panells amb dades d’interés, photowall i un vídeo de quaranta minuts faran les delícies no solament dels amants de la història sinó de l’activitat física.

El membre del Club i organitzador de l’exposició, Pablo Rodríguez, ha explicat que la mostra repassa el naixement de l’Elx Club de Rugbi en 1969, passant per la fundació de l’Unió Rugbi Elx en 1978 i de Els Bous en 1989. En 1992, l’Elx Club Rugbi Unió va ser fruit de la fusió entre l’Elx Club de Rugbi i l’Unió Rugbi Elx, mentre que Els Bous desapareixeria en 1996. L’última gesta de l’Elx Club Rugbi Unió, l’ascens a Primera Divisió Territorial el mes d’abril passat.

lLa exposició, d’entrada gratuïta, serà fins al pròxim 14 de juliol, de dimarts a dissabtes, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores, i diumenges únicament al matí.