Fundació Mediterráneo presenta a Alacant dissabte que ve 23 d’abril al músic Rodrigo Leão, referent internacional de la música portuguesa, que actuarà en la seu de la Fundació dins del cicle Sons Globals.

Rodrigo Leão és un dels majors exponents de la música portuguesa. El teclista lusità posseeix un estil molt personal que uneix el minimalisme, amb influències de Michael Nyman, amb el fado a través de composicions amb un fort component cinemàtic i una gran capacitat de crear atmosferes màgiques.

L’actuació formarà part del cicle de músiques del món Sons Globals, que va començar el passat 10 d’abril amb el concert de la banda algeriana Imarhan, i que conclourà el pròxim 7 de maig amb el concert de María Rodés. El festival Sons Globals té com a objectiu cobrir el buit de la denominada world music i les seues diferents expressions en la programació musical de la ciutat d’Alacant.

Leão portarà a Alacant les cançons del seu últim àlbum, A Estranha Beleza Dona Vida, un disc esperançador ple de col·laboracions amb artistes com l’espanyola Martiri i el seu fill, Dalt Saiz o el cantant del grup de country alternatiu Lambchop, Kurt Wagner. Leão se centra en aqueix univers cinemàtic que han sigut sempre les seues evocadores i emocionants composicions.

Coro de Cámara Contrapunctum
Cor de Cambra Contrapunctum

El cor de cambra Contrapunctum, procedent de Sant Vicent del Raspeig, actuarà al costat de Rodrigo Leão i la seua banda en aquest concert. Aquesta agrupació està formada per diversos professionals i aficionats al cant i té un repertori eminentment de música renaixentista.

Leão va començar la seua trajectòria musical en 1985 com a membre fundador de la popular banda Madredeus. En la dècada de 1990 va iniciar la seua carrera en solitari i actualment compta amb més de 12 àlbums, múltiples bandes sonores i col·laboracions.

En la seua carrera de més de 30 anys ha col·laborat amb artistes de la talla de la cantant de Portishead Beth Gibbons, Neil Hannon de The Divine Comedy, Ryuichi Sakamoto o Ludovico Einaudi, amb els quals ha realitzat gires a Portugal, Espanya i Itàlia. A més, s’ha consagrat com a compositor de bandes sonores amb treballs per a films com El Majordom, 100 metres o Submisão.

El concert serà dissabte que ve 23 d’abril a les 20:00h en la seu de Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1). Les entrades podran comprar-se en taquilla i de manera en línia a través d’https://www.entradasatualcance.com/.

La cantant Maria Rodés posarà el fermall final al cicle Sons Globals amb la seua actuació del 7 de maig. La barcelonina es caracteritza per ser una polifacètica cantant i compositora que es mou amb soltesa entre diferents gèneres com la cançó d’autor i el folk contemporani. A través dels seus sis àlbums en solitari ha reinventat la cobla des d’una perspectiva actual i una mirada personal i sense prejudicis, visitant cançons del folklore espanyol i llatinoamericà.

En el seu concert presentarà un dels seus últims àlbums, Lilith (2020), un treball inspirat en el món i la imatgeria de les bruixes i per les seues múltiples connotacions al llarg de la història. L’artista catalana defensa a totes les dones que durant tota la història han sigut lliures, creatives i inconformistes encara que foren jutjades per una societat patriarcal.