La jove i prestigiosa cantant d’Oliva participarà en la nova Festa Estellés on, a més a més, es recordarà la figura del poeta de Burjassot amb un recital on intervindrà el públic.

Un any més, la Festa Estellés torna a Cocentaina. Tindrà lloc el divendres 22 de setembre a les 20:30 a la Plaça del Teular gràcies a la col·laboració i el treball de la Garbera Cultural El Guaret i l’Ajuntament de Cocentaina.

L’acte s’iniciarà amb una lectura lliure de poemes de Vicent Andrés Estellés. Tot aquell que vulga podrà pujar a l’escenari i fer seues les paraules del poeta de Burjassot.  Tot seguit, a les 21 hores, es durà a terme un sopar de cabasset.

El plat fort de la nit arribarà a les 22 hores amb l’actuació de La Maria (nom artístic de Maria Bertomeu), que, després de triomfar amb Arranquen les vinyes el 2021, acaba de presentar el seu primer treball d’estudi, Assumpció, amb el qual s’ha guanyat el favor tant de crítica com de públic. El seu és un estil que mescla tradició i modernitat amb una proposta jove, renovadora i trencadora. Actuarà juntament amb Genís Ibáñez (teclat i moog), Carles Ródenas (guitarra) i Sergio Martínez (multipercussió).

En paraules de Berta Iñíguez (Compromís), regidora de Cultura i Promoció Lingüística, «Estellés és un dels majors escriptors de les lletres valencianes del s. XX i la seua figura s’ha de reivindicar i mantenir viva. Per aquest motiu, anime a la gent perquè participe i done vida a aquells versos de No hi havia a València dos amants com nosaltres. A més a més, aquest any comptem amb l’actuació de La Maria, una de les cantants joves més importants de l’actual panorama musical en valencià. Des de l’Ajuntament de Cocentaina estem compromesos amb la defensa de la nostra llengua, els nostres escriptors, la nostra música i les nostres tradicions. És per això que continuarem treballant per consolidar la Festa Estellés i convertir-la en una cita ineludible dintre del calendari cultural contestà».