L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat la segona sessió del cicle ‘Alacant en femení. Dones d’ahir i hui’ que dimarts que ve tindrà com a protagonista a la model internacional Marián Ávila. La cita serà a les 19.30 hores a la Casa Bardín i comptarà també amb la participació de la professora de tècnica vocal i cant, Nancy Creo.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat que “amb aquesta nova ponència tindrem l’oportunitat d’escoltar el testimoniatge d’una jove alacantina que s’ha obert pas en el món de la moda d’una forma admirable, sent exemple de superació i bon fer”.

Aquest cicle que té com a objectiu posar en valor la trajectòria i figura de personatges femenins de la província que destaquen o han destacat en diferents àmbits de la cultura, la ciència, l’esport, la política o la gastronomia, entre altres, amb la finalitat de reivindicar el paper fonamental de la dona en la nostra societat.

La segona xarrada d’aquesta proposta, que va arrancar el mes de juliol passat parlant de la poeta Paca Aguirre, donarà en aquesta ocasió veu a una dona alacantina de hui, l’actriu i model amb síndrome de Down, establida a Benidorm. Marián Dávila és una dona admirable i lluitadora que ha desfilat per a les signatures més exclusives en algunes de les passarel·les més importants i ha participat en nombroses campanyes publicitàries. A més, té formació en interpretació, teatre i dansa, i en 2020 va ser guardonada amb el premi Quincy Jones Exceptional Advocacy, pels seus «assoliments com a model i exemple a seguir».