El Festival Flamenc de Fundació Mediterráneoi rep el divendres 20 de novembre a la balladora Fuensanta La Moneta, que protagonitzarà el seu espectacle “Fins a la medul·la” a l’Aula de Cultura d’Alacant (Av. Doctor Gadea, 1). Les entrades poden adquirir-se en la taquilla de l’Aula de Cultura o a través de www.entradasatualcance.com

El president de Fundació Mediterráneo, Luis Boyer, afirma que des de “Fundació Mediterráneo hem volgut mantindre en 2020 el Festival de Flamenc, que s’ha convertit en un dels estendards de la nostra programació cultural, i que enguany, malgrat situació, comptarà amb dues figures de primer nivell, com són La Moneta i Arcàngel”.

Després de dues setmanes de programació, el certamen conclourà el 20 de novembre amb l’actuació de Fuensanta La Moneta, balladora que a més impartirà una classe magistral sobre tangos el dissabte 21 de novembre. La Moneta atresora entre les seues virtuts artístiques, un profund dramatisme expressiu, un exacte domini del “compàs”, una enorme varietat de registres, un ampli coneixement del cante i un talent innat. Això li permet fer el seu ball -fins i tot el més difícil-, amb la facilitat de la qual respira un art ancestral i, encara que els seus plantejaments són molt actuals, el seu ball sembla tan vell com el Flamenc que circula per les seues venes.

Balladora i coreògrafa (Granada, 1984. Fuensanta “La Moneta”, és el cas d’una artista de vocació primerenca. El seu afany pel ball flamenc se li desperta en la infantesa. És tal el seu lliurament al ball i les seues condicions innates, que sent encara una xiqueta, li la disputen les més famoses zambras del Sacromonte i tablaos granadins.

En aquesta etapa és requerida per a actuar en gales organitzades per cadenes de ràdio i TV. obtenint alguns importants guardons. Fuensanta compagina els seus estudis, amb el treball en les zambras i tablaos per a pagar-se la seua formació dancística en cursos amb els millors mestres: Javier Latorre, Mario Maya, Carmen Cortes, Juan Andrés Maya, Juana Amaya, Matilde Coral, Israel Galván i altres.

En 2003, fins i tot sense haver complit fins i tot els 20 anys, La Moneta va guanyar el Premi “La Descaradura” del Concurs Nacional de Ball del Festival de Cante de les Mines de La Unión. Va formar part de la Companyia de Javier Latorre en els ballet flamencs “Triana, en el nombre de la Rosa” i “Rinconete y Cortadillo”. En l’espectacle flamenc “Homenaje a Fosforito” en el Concurs Nacional de Còrdova i en la pel·lícula “Por qué se frotan las patitas” del director Álvaro Begines.