La mostra ‘CORONADIBUS’ ret homenatge a través de l’art

La mostra ‘CORONADIBUS’ ret homenatge  a través de l’art

L’exposició de l’artista José Luis López Saura inaugurada per la Fundació Jorge Alió es podrà visitar fins al 30 de juny en el Col·legi Oficial de Metges d’Alacant.
La Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa i el Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (COMA) van inaugurar l’exposició ‘Coronadibus’ per a retre homenatge al personal sanitari i diferents col·lectius que van prestar els seus serveis durant la pandèmia. Són 55 dibuixos inspirats en les difícils circumstàncies viscudes, que han sigut realitzats per l’artista José Luis López Saura. En definitiva, es tracta d’una memòria documental i visual sobre la crisi sanitària que es podrà visitar fins al 30 de juny a la sala d’exposicions ‘Fundació Alió’, situada en la planta baixa del Col·legi de Metges d’Alacant.
L’acte ‘COVID-19: Un testimoniatge artístic i vivencial del confinament’, fruit del treball conjunt entre totes dues entitats, també va servir per a presentar la ‘Memòria col·lectiva: 2020, l’any que tot va canviar’ del Col·legi de Metges d’Alacant. Una publicació que recull relats, reflexions i fotografies de metges de la província. El president del Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (COMA) Hermann Scharwtz va presidir l’acte al costat del doctor Jorge Alió, president honorífic de la Fundació Jorge Alió i catedràtic d’Oftalmologia de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i Maria López Iglesias, presidenta executiva de la Fundació Jorge Alió. Aquest esdeveniment cultural també va comptar amb l’artista José Luis López Saura.
Així mateix, entre els assistents que van gaudir d’aquestes peces de ‘grafit i llàgrimes sobre paper’, com així ho defineix el propi artista, es trobaven el coronel de la Guàrdia Civil José Hernández, el subdelegat de Defensa a Alacant Juan Bosco Montero, i el comandant naval Joaquín Vegara. Així mateix, van ser presents la diputada de Llar Provincial, Cooperació i Voluntariat Teresa Belmonte, el president de la Cambra de Comerç Juan Bautista Riera, i el degà de la Facultat de Medicina de la UMH d’Elx Antonio Compañ.
L’artista Jose Luis López Saura és col·laborador de la Fundació Jorge Alió, sent participant de diverses edicions del seu Certamen ‘Mirades’. Per a donar suport a aquesta mostra, testimoniatge del moment de la COVID-19 i el seu confinament, la Fundació Jorge Alió també exposa dos quadres de la col·lecció ‘Mirades’ d’aquest artista: la guanyadora del Premi Internacional de l’any 2012 i la finalista de 2020. Totes les peces es podran veure en el següent horari: de dilluns a dijous de 8.30 a 14.00 hores, i de 16.00 a 20.15 hores, i els divendres de 8.30 a 14.00 hores. A més, els visitants podran adquirir un dels catàlegs de l’exposició ‘Coronadibus’. Els interessats poden contactar amb la Fundació Jorge Alió o el Col·legi Oficial de Metges d’Alacant.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X