Més de 300 estudiants de 3r i 4t de l’ESO, 1r de Batxillerat i cicles formatius de l’IES L’Arabí han assistit als actes que la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) de València ha desenvolupat a l’Alfàs del Pi, única localitat de la Marina Baixa que opera com a seu d’aquest festival de cinema que es marca com a principal objectiu l’educació audiovisual.
La passada edició la MICE va tancar amb un balanç de 31.000 assistents i enguany s’espera aconseguir els 50.000, convertint-se en el festival amb major nombre d’espectadors de tota la Comunitat Valenciana. Així ho ha destacat el director del certamen, Josep Albiol, després de l’acte d’obertura de la MICE a l’Alfàs, que ha presidit l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, la regidora d’Educació i Joventut, Isabel Muñoz, i una delegació d’Iran que participa com a convidada del festival al costat d’altres 60 països.
L’alumnat de l’Alfàs del Pi ha pogut gaudir de la projecció del llargmetratge ‘El gran showman’, dirigit per Michael Gracey, en el qual Hugh Jackman dóna vida a l’empresari circense P.T. Barnum. La sessió ha comptat amb l’actuació de Variance Danse Studio i s’ha projectat ‘El nou’, curtmetratge elaborat pels alumnes de mediació de l’IES L’Arabí que competeix enguany en la MICE.
El curt, escrit i protagonitzat pels propis alumnes, narra de forma molt didàctica i visual com es poden produir conflictes en l’àmbit educatiu i com els joves, des del projecte de mediació, poden actuar per a donar-los una solució.
La MICE continuarà divendres que ve a l’Alfàs del Pi amb dos interessants tallers sobre mini drons i sketch robòtic, dissenyats perquè els participants entren en contacte amb les noves tecnologies d’una forma lúdica i divertida. Es desenvoluparan de 17.30 a 20.30 hores en l’IES L’Arabí i van dirigits a majors de 10 anys.
Es tracta de tallers en els quals aprendran, d’un costat, a muntar i pilotar drons i, d’un altre, sobre robòtica creativa. Seran impartits per professionals del Caleidoscopio, start-up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx que ve desenvolupant des de l’any 2013 projectes que abracen àmbits socials, culturals, científics i tecnològics.
L’Alfàs del Pi és l’única seu a la Marina Baixa de la MICE, el major referent estatal en educació audiovisual. Organitzada per l’Associació Cultural Jordi el Mussol, aquesta iniciativa cerca acostar la cultura de la imatge a la població infantil perquè els menors desenvolupen una actitud crítica cap als mitjans, que puguen conéixer-los i aprofitar-los adequadament.