Fundació Mediterráneo continua amb el seu cicle Mediterrani en Dansa amb la representació de l’obra “El Llac” a càrrec de la companyia LaMov Dansa, dirigida per Víctor Jiménez, en la qual es revisa el paradigma del ballet rus i s’experimenta amb ritmes, moviments i llums a partir del clàssic de “El llac dels cinemes”. L’esdeveniment tindrà lloc diumenge que ve 29 de gener a les 19.00 hores en Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).
Durant aquest any Mediterrani en Dansa rebrà a artistes i representacions de gran rellevància artística i cultural. Luis Boyer, president de Fundació Mediterráneo, destaca que “Mediterrani en Dansa s’ha convertit en un dels eixos de la nostra programació, és important que des d’institucions com aquesta oferim un espai per al desenvolupament d’aquesta disciplina tan bella, complexa i completa com és la dansa”.
En “El llac”, versió contemporània del llac dels cignes que proposa LaMov, el coreògraf Víctor Jiménez pretén que els ballarins plasmen en moviment el majestuós, pur i bell silenci del cigne i enfrontar-lo a la seua cara més salvatge.
Lluny del fil narratiu del clàssic abocat a la tragèdia d’un amor impossible, en aquest llac es representa a la societat com un suposat recés de cignes blancs en el qual el cigne negre es rebel·la, despullant-se de les falses aparences, per a aconseguir la veritat i la llibertat. Un espectacle de gran originalitat i superació física, plàstica i interpretativa del cos de ballarins.
La companyia de dansa LaMov va nàixer en 2008 a Saragossa sota la direcció del madrileny Víctor Jiménez. Durant aquest temps ha estrenat una quinzena d’espectacles amb peces de diferents coreògrafs que han permés a la companyia actuar en grans teatres tant a nivell nacional com internacional.
Aquesta representació s’emmarca dins del cicle Mediterrani en Dansa, que des de gener organitzarà tant a Múrcia com a Alacant espectacles, classes i conferències centrades en el món del ball. Les entrades poden aconseguir-se en taquilla o a través de la web www.fundacionmediterraneo.es
La pròxima actuació de Mediterrani en Dansa tindrà lloc el dissabte 11 de febrer i serà “Un lucero”, obra en la qual Lucía Campillo proposa un recorregut pels diferents pals del flamenc, folklore i música clàssic-espanyola per a desconstruir-los des d’un punt de vista actual i avantguardista.