Casa Mediterráneo arranca la seua programació per al mes de març amb una vintena d’activitats amb la dona com a protagonista en àrees tan variades com la fotografia, la investigació científica, la literatura o la gastronomia. Aquest mes, que coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Dona Casa, comptarà amb expertes de prestigi internacional en els seus diferents àmbits professionals.

El mateix dia 8 de març, Casa Mediterráneo ofereix per streaming la representació teatral “Quan les dones no podien votar”, de la companyia Teatrables Company, un homenatge a Clara Campoamor en la commemoració del noranta aniversari del sufragi femení a Espanya. En aquest mateix sentit, la nova sessió de ‘Dones i el Mediterrani’ convida a Clara Cabrera, Ambaixadora en Missió Especial per a la Igualtat de Gènere en la Política Exterior, que exposarà les principals línies de l’acció exterior espanyola per a la defensa dels drets de la dona. Per part seua, en ‘Geoestrategia i el Mediterrani’ serà la coordinadora de projectes de la Fundació Dones per Àfrica i membre del Comité Assessor de la Societat Civil de l’OTAN, Alicia Cebada, qui, juntament amb l’Ambaixador-Representant permanent d’Espanya en l’OTAN, Miguel Fernández-Palacios, parle de l’agenda Dones, Pau i Seguretat en l’activitat de l’OTAN al Mediterrani.

Prèviament, la seu de Casa Mediterráneo haurà acollit dues activitats vinculades al medi ambient. El dijous 4 de març se celebrarà una taula redona sobre el canvi climàtic al Mediterrani en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, amb el catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Saragossa, Sergio Salinas, i l’experta de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics del Ministeri de Defensa, Mar Hidalgo.

En l’àmbit cultural, destaca el dimarts 30 la trobada en línia de la Xarxa d’Escriptores del Mediterrani amb la participació de Espido Freire, la poeta marroquina Nisrin Ibn Larbi i l’activista libanesa Joumana Haddad. A més, al llarg de tot el mes participaran altres dones com la narradora Raquel López en una nova sessió de ‘Mites del Mediterrani’ des de l’IES Thader d’Orihuela (Alacant), la subdirectora d’eldiario.es, María Ramírez, en el cicle ‘Periodistes i el Mediterrani’, la poeta israeliana Tal Nitzan en ‘Poesia Mediterrània’, la professora d’Història Moderna de la Universitat Rei Joan Carles, Isabel Enciso, qui impartirà una conferència titulada “Cultura i mecenatge en la Nàpols espanyola” o la fotògrafa Carma Casulá, que presentarà el llibre i inaugurarà l’exposició Tabarkinas.

D’altra banda, en l’àmbit gastronòmic la xef Carme Ruscalleda, la dona que més estreles Michelín ha aconseguit en la història, participarà en una trobada en línia el dimecres 10 de març. Així mateix, el dia 31 se celebrarà una sessió dedicada a les dones ramaderes i comptarà amb la participació de Regina Monsalve, presidenta del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló, i Lucía Velasco, presidenta de l’Associació de Ramaderes Asturianes.

La programació mensual es completa amb una nova sessió del cicle ‘Economia i el Mediterrani’ dedicada aquesta vegada a les relacions econòmiques hispà-tunisianes, en la qual participaran Manuel Mora, Subdirector de Països Mediterranis de la Secretaria d’Estat de Comerç, i Vicens Serrano, director de compres de la divisió d’olis del grup Borges; el concert Stabat Mater de G. B. Pergolesi, de la mà del Ensemble Casa Mediterrani, les sessions de la qual se celebraran el dissabte 27 de març en la seu de Casa Mediterrani i el diumenge 28 al Pati de la Universitat del Col·legi de Santo Domingo a Orihuela; els col·loquis virtuals del Cineclub Mediterrani dedicats al cinema libanés versaran sobre els films “Taste of Cement” i “Halal Love (and Sex)”; i es reprendran les visites guiades a l’Antiga Estació de Benalúa els dijous 11 i 25 de març a les 11 hores.

Casa Mediterrani recorda que les activitats començaran, de manera habitual, a les 19.00 hores a través de les seues xarxes socials i la seua pàgina web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació de març. A més, les activitats es podran veure en redifusió en el canal de YouTube i en format podcast des del canal de Spotify de la institució diplomàtica.