Els divendres 24 i 31 de juliol i 2 d’agost, Petrer acollirà el “II Festival Música als monuments a Petrer”, proposta més votada en la setena i última edició de Proposa Cultura, iniciativa de participació ciutadana posada en marxa per la regidoria de Cultura en 2018 que ja ha permés dur a terme més d’una dotzena de projectes culturals proposats per col·lectius i veïns de Petrer amb una inversió total superior als 20.000 euros.

El “II Festival Música als monuments a Petrer” és una proposta de la Societat Unió Musical de Petrer per a posar en valor la música de cambra, en concret amb un homenatge a Beethoven, en el 250 aniversari del seu naixement i, a més, fer-ho vinculant-la a espais emblemàtics i singulars de Petrer com, en aquest cas, el Museu Dámaso Navarro, el castell-fortalesa i el centre neuràlgic del municipi com és la plaça de Baix.

“La primera edició d’aquest festival en 2019 va ser un èxit, per la qual cosa esperem que aquesta segona edició, malgrat les circumstàncies excepcionals que vivim, també ho siga”, ha indicat el regidor de Cultura, Fernando Portillo, qui ha explicat que, igual que es fa amb les actuacions del Festival de Guitarra, la reserva d’entrades s’ha de fer per whatsapp – 663 154 730- de dilluns a divendres de 10.30 a 12.30 hores, podent reservar un màxim de 2 entrades per persona.

El primer concert, programat per al divendres 24 de juliol a les 20.30 hores, serà a càrrec del Deceto de Vent de l’Orquestra del Teatre Castelar d’Elda, actuació que tindrà lloc en la plaça de la Font, davant del Museu Dámaso Navarro. El divendres 31 de juliol, a les 20.30 hores, a la sala noble del castell-fortalesa, serà el torn d’un septet de cambra integrat per alguns dels millors músics de les comarcal del Vinalopó, entre ells diversos dels catedràtics del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant, com l’intèrpret local Francisco José Fernandéz Vicedo, que, a més, ha sigut l’impulsor de la iniciativa de la mà de la Societat Unió Musical de Petrer.

El Festival es tancarà el diumenge 2 d’agost, a les 20.30 hores, amb el concert del Ensemble de Cambra de la pròpia Societat Unió Musical, actuació que, emmarcada en les activitats de “Cultura al carrer”, tindrà lloc en la plaça de Baix.

NOVA EDICIÓ DE PROPOSA CULTURA

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha recordat que “al juny s’hauria d’haver convocat la 8a edició de Proposa Cultura, però, donades les circumstàncies excepcionals de la crisi sanitària, es va suspendre i decidim destinar el pressupost de 3.000 euros per a fer costat als artistes locals a través de Cultura al Carrer”.

El regidor ha informat que al setembre es tornarà a reunir el Consell municipal de Cultura per a, si tot va bé, preparar el camí per a reprendre Proposa Cultura al gener de 2021.