Aquest dijous van pujar a l’escenari Katie Lonson, Izan Rubio i Andrew Booht, els integrants de Trio Salzburg, una agrupació musical nascuda en 2017. Ells van ser els guanyadors de la passada edició del concurs de Música de cambra amb Guitarra del Festival “Ciutat d’Elx”, i sens dubte, van demostrar el motiu d’aquest merescut guardó. El trio es va mostrar perfectament assemblat i compenetrado i va mostrar al públic la seua espontaneïtat i frescor. A més, van interpretar un programa acuradament escollit que va encantar als assistents.

Prèviament al concert es va realitzar el lliurament de premis i es van donar a conèixer els guanyadors del Premi Calendura, per a menors de 20 anys. El primer premi ex aequo, dotat amb 500 euros, va ser atorgat a Mario Pi Mateos i Vidal Gil Aguirre. El segon, dotat amb 200 euros, va anar per a Sebastião Madalena Pereira. Al lliurament de premis també van acudir els guanyadors del Premi “Ciutat d’Elx” el jove italià Marco Piperno i el segon lloc i premi del públic Luis Alejandro García. Tampoc van faltar al lliurament els guanyadors ex aequo del concurs de càmera: dos representants de el “Canary Guitar Cuartet” i els components de el “Duo Kitharsis”.

El divendres va tenir lloc el concert del duo integrat pels espanyols David Martínez i José Luis Morillas, a les 21.30 hores en el Claustre de San José. David Martínez va donar els seus primers passos en la música amb tan sol set anys i als dotze anys ja va començar a donar concerts. Ha actuat en diverses orquestres a nivell internacional i s’ha pujat a l’escenari de sales com l’Auditori Manuel de Falla a Granada, Teatre Ateneu de Madrid, Cultural Center de Chicago o Teatre Nacional de Cuba, entre unes altres. Ha sigut guardonat nombroses vegades a nivell internacional i actualment és catedràtic en el Conservatori Superior de Música de Màlaga.

De la mateixa manera, José Luis Morillas també va començar les seues marxes en el món de la música en la seua infància, als nou anys. Ha sigut guanyador d’un total de catorze premis obtinguts pel reconeixement del jurat en diferents festivals, certàmens i concursos a nivell nacional i internacional. A més, va obtenir “Matrícula d’Honor” durant la seua etapa acadèmica i va ser reconegut “Cum Laudem” en el seu projecte de final de carrera. Durant la vetlada d’aquesta nit, aquest duo interpretarà peces de William Byrd, Antonio Vivaldi, Rossini, Giuliani, Tedesco o Piazzolla, entre uns altres.

El dissabte 28 de juliol es va clausurar el festival amb un duo molt especial, compost per la soprano Olalla Alemany i el laudista Jan Van Outryve. Aquesta parella ha preparat un programa que fa un recorregut complet per la música barroca i alguns de les seues més rellevants compositors. Es va poder escoltar peces de Monteverdi, Tarquino Merula, José Marín i Juan Hidalgo entre uns altres.

Olalla Alemany, nascuda a Múrcia, cursa estudis de cant en el conservatori “Manuel Massotti Littel” de Múrcia i a Madrid, en el conservatori “Teresa Berganza” i posteriorment en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Com a solista ha actuat en els festivals més destacats d’Europa i Amèrica Llatina i ha realitzat enregistraments per a importants. Com a professora participa impartint classes magistrals en destacats cursos de la Universitat de Múrcia i al setembre de 2018 col·laborarà com a professora en els cursos d’estiu de la Universitat de Granada, en La Alhambra.

Per la seua banda, Jan Van Outryve, en acabar els seus estudis de llaüts històrics a l’Haia , comença a donar concerts com laudista i tiorbista amb grups com “Els Arts Florissants” o “Hesperion XXI” entre uns altres. Jan Van Outryve és membre de la Capella (antigament Capella Flamenca) des de fa més de deu anys i al costat d’ells ha rebut nombrosos premis pels seus enregistraments. Així mateix, col·labora assíduament amb el grup «Graindela- voix» amb el qual, després de molts anys de cooperació artística al costat del seu director, Björn Schmelzer, han abordat nombrosos projectes amb gran èxit.