El festival internacional de guitarra de Petrer està enlluernant amb la participació de grans artistes en aquest mes de juliol. A continuació, ens centrarem en la música programada per a aquest cap de setmana com a mostra de la gran qualitat musical que s’ofereix.

En primer lloc, aquest divendres s’abordarà una programació molt àmplia de música especialment clàssica que ens oferiran Marco Socías a la guitarra i la soprano Sonia de Munk, fusionats en “Menja Again!” que ens faran ser partícips de l’emoció de compositors de renom com Schubert, Britten, Rodrigo, Guiliani, Vila-Llops, Dowland i Sor. Aquest mateix dia també participarà José Luis Pastor, presentant “Tatulón”, un treball discogràfic on l’autor busca reflectir la dansa medieval amb obres que van des de la monodia cantada fins a peces polifòniques del Codex Robertsbridge o del Codex Faenza.

Continuem amb el programa que es realitzarà el dissabte de la mà d’un dels artistes més destacats d’aquest festival: Yamandu Costa, compositor de “Impressions”, una obra que mostra la seua reflexió i sentiments davant l’adversitat de la pandèmia que hem viscut. La composició de cadascuna de les peces està basada en la música per als llocs als quals no ha pogut assistir per a oferir els seus concerts. Acabant el dia, tenim l’actuació de Paco Seco, artista que ens evoca el so espanyol a través de l’ús de la guitarra clàssica i la flamenca, presentant-nos el seu recital “Guitarra Andalusa”.

Per a finalitzar, durant el diumenge es gaudirà del concert de la premiada com a jove promesa, Catarina Amaro, del Cicle Concurs José Tomás, i de Lovro Peretic, guanyador del 3rd Eurostrings Competition. A la vesprada, el trio Alter ego, els components del qual són Diego Santiago, Maryla Díaz i Miguel Véliz, tancarà amb “De la contradanza al so”.