La Seu Universitària Ciutat d’Alacant organitza per a divendres que ve 16 d’octubre de 2020, a les 20.00 h. una nova sessió del cicle La Música que et Sona.

Sota el títol de Appassionato, aquest concert aconsegueix obres emblemàtiques del Romanticisme alemany, compostes per Robert Schumann, Johannes Brahms i Félix Mendelssohn, un programa acuradament seleccionat que dóna sentit a aqueixa passió tan genuïna i característica del segle XIX a Alemanya.

Els intèrprets participants són Laura Ortega, clarinet, Miguel Ángel Ros, violoncel, Victoria Marco, piano.

Per a assistir a l’esdeveniment la inscripció és gratuïta estant disponible a partir del 5 d’octubre a les 9.00 h. en aquest enllaç.

Es retransmetrà en directe en el següent link: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html

Programa

I

Trio op. 114 (I. Allegro) – J. Brahms

Intermezzo op. 118 núm. 2 – J. Brahms (arr. W. Ransom)

Adagi i Allegro – R. Schumann

II

Trio op. 114 (II. Adagi) – J. Brahms

Romança op. 109 – F. Mendelssohn

Fantasiestücke op. 73 – R. Schumann

I. Tendre i expressiu

II. Viu, lleuger

III. Ràpid i amb foc

Elenc

LAURA ORTEGA (clarinet)

La clarinetista Laura Ortega és natural de l’Havana, Cuba. Llicenciada en 2018 en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá, sota la tutela del Mtro. José Francisco Fernández, ha ampliat la seua formació en les classes magistrals dels clarinetistas Richard Vieller, Sabine Meyer, Eric Lluna, Vicente Alberola i Jose Franch Ballester.

Guanyadora del Primer Premi en diversos certàmens com el Concurs de Música de Cambra Amadeo Roldán (2012), Musicalia (2014), Concurs de Cambra de Cox (2015), II Concurs Internacional de la Bufet a l’Havana (2017), Premi d’Interpretació de la Societat de Concerts d’Alacant (2018), i finalista de l’II Certamen de Joves Solistes de la Comunitat Valenciana (2019).

Com a músic de faristol ha col·laborat amb diverses orquestres, destacant l’Orquestra de Cambra de l’Havana, l’Orquestra Simfònica d’Alacant, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant i l’Havana Lyceum Orchestra.

Com a solista, ha actuat acompanyada per l’Orquestra Simfònica de Matances i l’Orquestra del Lyceum de l’Havana. Convidada solista de l’II i III Cicle de Música de Cambra organitzat per la AMCA i a l’últim concert de la temporada 2017-2018 de la Societat de Concerts d’Alacant.

MIGUEL ÁNGEL ROS (violoncel)

Jove violoncel·lista membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) fins a 2018, integrant de Concorda duo, i professor en el Conservatori Professional de Música de Cartagena. Primer Premi Entre Cordes i Metalls, Vila de Molina, Ruperto Chapí, així com Premi Nacional d’Ensenyaments Artístics. Conclou el Grau en Interpretació de Violoncel en el CSM d’Alacant amb Francisco Pastor amb Matrícula d’Honor.

Realitza diverses gires per Espanya i altres països europeus (Alemanya, Romania i Itàlia) amb orquestres de prestigi. Diverses actuacions com a solista avalen el seu repertori: Concert en Do Major de F.J. Haydn, Concert en Re Major de F.J. Haydn, %u2018Casanova’ de Johan de Meij, Concert en La menor de R. Schumann. És membre de l’Orquestra Simfònica de Cartagena així com violoncel col·laborador en l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia.

Inicia la seua formació amb Elena Mª García Sánchez en l’especialitat de violoncel i amb Nuria Belando Ros en la de piano, finalitzant els estudis d’Ensenyaments Professionals en totes dues especialitats amb les més altes qualificacions i Premi Extraordinari de violoncel. Forma part de la Jove Orquestra Simfònica de Cartagena des de la seua fundació.

Ha rebut consell de destacats intèrprets com Martjin Vink (Conservatori d’Utrecht), Iagoba Fanlo (RCSM de Madrid), Asier Polo (Musikene i Universitat Alfons X el Savi), Suzana Stefanovic (violoncel solista de l’Orquestra Simfònica de la RTVE), Marcos Fregnani (Conservatori de Nuremberg), Rudolf Leopold (Universitat de la Música de Graz) i Othmar Müller (Conservatori de Eisenstadt).

VICTORIA MARC (PIANO)

Presidenta i cofundadora de l’Associació de Música de Cambra d’Alacant, codirectora artística i intèrpret assídua del Cicle de Música de Cambra ‘La Música que et Sona’ i catedràtica en el Conservatori Superior de Música ‘Óscar Esplá’. Emprén nombrosos projectes cambrístics, col·laborant amb intèrprets de reconegut prestigi internacional, i a través de les seues agrupacions habituals Essenza Duo, Concorda Duo, Ortega-Marco Duo i Quattro Piano Duo.

S’inicia amb el pianista i reconegut pedagog José Luis Barceló, finalitzant els seus estudis superiors a Alacant amb Matrícula d’Honor i Menció honorífica. Es perfecciona en la Internationale Sommerakademie’ del Mozarteum de Salzburg i, durant diversos anys, amb el pianista i pedagog invident José Ortiga alumne directe de Tomás Andrade de Silva%u2013, qui suposa una decisiva influència en el seu desenvolupament tècnic i musical.

La seua incursió en el camp de la investigació culmina amb la seua tesi doctoral ‘El rendiment acadèmic en el conservatori de música’, difonent-se posteriorment en revistes especialitzades. Com a catedràtica en el Conservatori Superior de Música d’Alacant, ha pogut col·laborar habitualment amb el reconegut clarinetista internacional José Franch-Ballester i participar en Masterclass uns altres grans intèrprets del clarinet, com Joan Enric Lluna, prestigiós solista internacional, o Miguel Espejo, solista de l’Orquestra d’RTVE.

Entre 2018 i 2019, destaquen les seues actuacions al costat d’artistes internacionals com el violinista austríac Vahid Khadem-Missagh, el clarinetista José Franch-Ballester i la pianista Suzanne Bradbury. Així mateix, en 2018, actua al costat dels guanyadors del Certamen Internacional d’Interpretació ‘Intercentres Melòman’, sent convidada en 2019 a formar part del jurat del concurs. En 2018, treballa al costat de la clarinetista cubana Laura Ortega, a qui acompanya en l’obtenció del Premi d’Interpretació de la Societat de Concerts d’Alacant. D’aquesta col·laboració, naix Ortega Marco Dúo, que en 2020 presenta ‘El món de Clara’.