El Auditori Teulada Moraira ha clausurat aquest cap de setmana el Festival Internacional de Piano i ha comptat amb una gran “Trobada de Bandes”. Dues propostes musicals en el qual en cadascuna d’elles s’ha pogut apreciar que la música no entén de fronteres ni capacitats.

Concerts inclosos en la programació escènica d’aquesta temporada, en el qual des d’aquest Faro Obert a la Cultura s’aposta per professionals del piano de primer nivell d’àmbit internacional i per projectes ja consolidats protagonitzats per estudiants de diferents conservatoris de la Marina Alta i Baixa perquè els espectadors puguen gaudir de la seua música. Com el viscut durant aquests dos dies en aquest espai cultural en el qual s’ha rebut la visita de més de 1.000 persones.

La primera cita la vesprada del divendres, on el prestigiós pianista londinenc Alexander Ullman va impartir una MasterClass a alumnes de piano del Conservatori de Música Professional “Mestre Berenguer” de Teulada.

El pianista els va donar una sèrie de pautes i mètodes per a aplicar en el dia a dia en els seus estudis i els va aportar els seus coneixements en tot moment alguna cosa que van agrair els alumnes.

I seguim amb la “Trobada de Bandes”, on l’escenari de l’auditori va rebre la visita de 230 músics dels conservatoris de música professional de Dénia, Altea i Teulada. Més de sis edicions realitzant aquest projecte que va nàixer amb l’objectiu de mostrar per part dels conservatoris i d’aquest espai la gran destresa musical d’aquests joves promeses i l’enfortiment de la convivència entre ells i elles per a compartir amb el públic la música.

I va quedar latent l’evolució d’aquest projecte on es va poder veure la important labor que realitzen dia a dia els conservatoris de música demostrant en el gran concert una tècnica musical excel·lent fruit d’aqueix treball exercit gràcies als joves estudiants del Conservatori de Música Professional « Tenor Cortis » de Dénia sota la batuta de Salvador Tur, i els Conservatoris de Música Professional « Mestre Berenguer » de Teulada i Altea dirigits pel professor Joan Philippe de Trazgenies.

Amb un programa musical complex on el públic va poder comprovar la capacitat d’aquests músics i, on els de Teulada i Altea, van protagonitzar l’estrena absoluta de la peça del compositor Antoni J. Barber “El viatge de l´heroi”.

Mentre el dissabte arribava la clausura del Festival Internacional de Piano Auditori Teulada Moraira, marca turístic/cultural d’aquest espai, on el gran Alexander Ullman va embolicar al públic amb la seua elegància, talent, destresa i un espectacular virtuosisme amb un resultat sublim.

Guanyador del Concurs Internacional de Piano Franz Liszt a Budapest i la formació del qual s’ha desenvolupat a l’Escola Purcell, l’Institut Curtis a Filadèlfia i Royal College of Music, aquest jove prodigi va sorprendre amb aqueix toc elegant que li caracteritza, aqueixa expressió cristal·lina i amb una sensibilitat artística i agilitat sorprenent.

Quasi dues hores de concert, on Ullman va executar obres de gran complexitat tècnica d’Haydn, Beethoven, Chopin i Liszt enlluernant als espectadors amb aqueix so meticulós i fascinant de veure i gaudir en cada peça.

Un Recital de Piano simplement magistral que va finalitzar amb el pianista en l’hall del Auditori signant autògrafs i rebent els elogis dels seus seguidors.

Un gran fermall d’or per a aquest Festival Internacional de Piano, en el qual al llarg d’aquests set anys s’ha comptat amb grans i virtuosos pianistes que han brillat en l’escenari d’aquest espai cultural.