L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, acompanyat per la regidora de Foment Econòmic, Silvia Ibáñez, i la directora del Museu del Calçat, María Dolores Esteve, ha fet públic  el nom de la dona premiada amb el guardó Millor Calçada 2018, que en aquesta ocasió ha recaigut en la nadadora Ona Carbonell.

Alfaro ha explicat que, “enguany, coincidint amb el 20é Aniversari del Museu del Calçat d’Elda, hem decidit atorgar el premi per primera vegada a una esportista com Ona Carbonell. És una esportista amb una trajectòria impressionant, que ha aconseguit 23 medalles en la seua especialitat. Té 29 anys i és un exemple de superació laboral i personal”.

El jurat del premi Millor Calçada 2018 ha estat presidit, de nou, per Modest Lomba i compost per Hannibal Laguna, Charo Esquerre, Natalia Bengoechea, Antonio Núñez, Silvia Aguilar, Paco Gil, Tamara Qart, Loles Esteve i Manuela Laguna.

El jurat ha argumentat que “els assoliments professionals i la seua passió per la moda fan de l’esportista la millor candidata en un moment social en el qual les dones reclamen amb major força que mai el lloc que els correspon”.

L’alcalde d’Elda ha comentat que “ara està immersa en altres projectes personals i laborals, complementaris al propi esport, que ha utilitzat com a plataforma per a dur a terme iniciativa solidàries i literàries. Amb la seua elecció obrim de manera transversal altres espais a dones que no estan exclusivament relacionades amb el disseny, la moda o l’espectacle i posem en valor altres qüestions com l’esport. Per aqueix motiu vull felicitar el jurat per la seua decisió”.

Per part seua, María Dolores Esteve ha donat l’enhorabona al jurat “perquè està portant el certamen a un lloc al qual volem arribar i promocionar el nostre calçat. Gràcies a Ona i al seu treball l’aconseguirem. Ona Carbonell s’ajusta a un perfil que fins ara no estava en el palmarés. És una persona pròxima, és un exemple de superació laboral i personal, i una dona que representarà les joies que fabriquem a la nostra ciutat”