L’Aula de Cultura d’Alacant rep hui dijous 25 d’octubre a partir de les 20 hores a la companyia de teatre La Nave Argo, que participarà en la II Campanya de Teatre No Professional del Mediterrani amb la representació de la tragèdia grega “El Mal de Fedra”.

La II Campanya de Teatre del Mediterrani, organitzada per la Fundació Caja Mediterráneo i la Diputació d’Alacant, té com a objectiu contribuir al desenvolupament del sector de les arts escèniques no professionals de la província d’Alacant, recolzant la continuïtat d’aquest tipus de companyies a través d’una programació contínua i estable per als grups.

La Nave Argo representarà en l’Aula de Cultura d’Alacant “El Mal de Fedra”, una adaptació lliure de la versió que el dramaturg Juan Mayorga va realitzar del clàssic grec de Eurípides.

Aquesta tragèdia arranca amb Fedra intentant seduir a Hipòlit, però aquest, fervent seguidor de Ártemis, la deessa de la puresa i de la caça, la rebutja recriminant-li la seua actitud. Quan Teseu torna a Palacio, Fedra acusa a Hipòlit d’haver intentat violar-la. Teseu llavors es disposa a respondre davant tamaña ofensa i en aqueix moment porten el cadàver del seu fill, assassinat per una bèstia. Tots ploren la mort del jove i Fedra es desespera volent morir després d’ell.

La Nave Argo és un grup de teatre clàssic grecollatí que va nàixer a l’octubre de 2010 en el Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant. Ho formen alumnes de 4º de l’ESO, de 1º i 2º de batxillerat i antics alumnes que cursen en aquests moments diversos graus universitaris. Els responsables del projecte són tres professors del centre: Marién Navarro, professora de Filosofia, Carlos Aragüez, professor d’Història, i Fernando Nicolás, professor de Llatí i Grec.

La II Campanya de Teatre del Mediterrani consta de dos tipus d’actuacions, per a adults i infantils. Les actuacions per a adults tindran lloc tots els dijous a partir de les 20:00 hores: Per la seua banda, hi haurà dues actuacions per a públic familiar els diumenges 4 de novembre i 21 d’abril, a les 12:00h. L’entrada per a tots els espectacles és de 6 euros i es poden adquirir en www.entradasatualcance.com i en la taquilla de l’Aula de Cultura.