El V M Fest, organitzat per Fundació Mediterráneo, continua divendres que ve 18 de febrer amb el doble concert de la banda La Niña Polaca i dels alacantins Finde Fantasma, que actuaran en l’a partir de les 20.30 hores.

Fundació Mediterrani, amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, produeix el V M Fest que, des del 28 de gener i fins al 25 de març de 2022, portarà a Alacant a 6 bandes de música, 3 grups consolidats a nivell nacional i altres 3 bandes de la província que estan forjant la seua trajectòria musical.

El segon concert d’aquest cicle tindrà lloc el 18 de febrer, a partir de les 20.30 hores, en la seu d’Alacant de Fundació Mediteráneo (Av. Doctor Gadea, 1) i reunirà les bandes La Xiqueta Polonesa i a Finde Fantasma; el tercer i últim concert del V M Fest tindrà lloc el 25 de març i estarà protagonitzat per The Excitements i Germà Foc

El president de Fundació Mediterrani, Luis Boyer, afirma que “des de Fundació Mediterráneo estem desenvolupant una programació dirigida a complementar l’oferta cultural ja existent a la província i, d’aquesta manera, buscar nous públics per als nostres centres alhora que consolidem als que ja assisteixen als nostres centres. Volem oferir una programació atractiva per al públic més jove, i que al seu torn siga una programació compromesa amb la província d’Alacant”.

El M Fest persisteix, en la seua cinquena edició, en la voluntat de fomentar la relació entre els músics i bandes de la província d’Alacant, a més de convertir a l’Aula de Cultura d’Alacant en un escenari que servisca d’aparador dels seus treballs, a través del qual el públic de la província puga conéixer i fer-se fan dels artistes alacantins. A més, i per a atraure a més públic, s’han programat sessions de dues bandes, una de projecció nacional i trajectòria consolidada al costat d’una altra d’àmbit més provincial.

A través del M Fest, Fundació Mediterráneo continua treballant per a convertir-se en una plataforma sòlida que contribuïsca per a visibilitzar l’escena musical de la nostra província en tots els seus estils, bandes de folk, pop, rock, heavy, soul, funk, rap, hip-*hop… Aquest festival es planteja com una llançadora per a les bandes de la província i per al desenvolupament professional dels músics d’Alacant.

La cinquena edició del M Fest Rock Mediterrani, coordinada també per Alejandro Tévar i Miguel Carratalá, manté el seu format de cicle de concerts, que es concentraran en tres dates, entre gener i març de 2022. L’entrada per a aquests dobles concerts es podran adquirir per 10 euros de manera en línia a través de la plataforma Entrades al teu abast (https://www.entradasatualcance.com) i físicament en la taquilla de l’Aula de Cultura d’Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).

L’elecció dels grups s’ha realitzat sobre la base de diversos criteris, entre ells que siguen bandes en actiu de tota la província d’Alacant, amb discos editats en els últims mesos o amb previsió de fer-ho; amb un repertori fonamentalment compost per temes propis; i amb capacitat per a mobilitzar al públic de la província d’Alacant.

M Fest de Rock Mediterrani té uns objectius molt definits, com són enriquir la programació cultural de la ciutat i atraure interés a un públic divers, que incloga totes les edats. També es pretén mostrar i donar suport als millors treballs de l’escena amb una programació rica en gèneres i estils, però sobretot rica en qualitat musical. I dotar a les bandes de coneixements, eines i material de comunicació per a promoure els seus treballs per l’escena nacional i promoure la seua difusió fora de la província d’Alacant.

LA NIÑA POLACA (MADRID-ALACANT)

Xiqueta Polonesa és una banda madrilenya–alacantina formada en 2018 pel cantant i compositor Álvaro Surma (Surma) i el baixista i també compositor Alberto Rojo (Beto) després de conéixer-se sent veïns del mateix edifici situat al carrer de la Palma, en ple cor del barri de Malasaña (Madrid). Ajuntant els coneixements musicals i d’enregistrament de Beto, amb la força vocal i l’inconfusible estil de Surma, donen vida al projecte després d’incorporar a Kobe, un altre compositor i, fet i fet, bateria al grup.

Després d’un viatge grupal per carretera a Polònia, es decideixen dir La Niña Polaca, nom al costat del qual arriben els primers concerts al setembre d’aqueix mateix any i la incorporació de la quarta integrant del grup: Sandra (cantant i guitarra de Ginebres), que arriba per a afermar el seu so i donar força a un projecte complet. Amb cançons pop que picotegen del garatge i que són com passejar pel Madrid dels 80’s, es defineix una banda de indie rock en castellà que assaja en un xicotet soterrani secret en el cor de la Llatina i que va començaŕ la seua marxa pel mític circuit de xicotetes sales de Madrid, escoltant el seu públic cada vegada més cantar les seues cançons a ple pulmó.

FINDE FANTASMA (ALACANT)

El grup alacantí de indie rock en castellà, format en 2019 per Pablo del Val (veu i guitarra), Yoann Bouix (guitarra) i David G. Baraza (baix), han sigut produïts pel sempre infal·lible Carlos Hernández (responsable dels últims pelotazos de Carolina Durant, Visca Suècia o Triangle d’Amor Bizarro, i d’autèntics mites del indie nacional com Els Planetes). Finde Fantasma remeten a la millor música alternativa internacional, des de clàssics britànics ochenteros com The Cure o els Smiths, als més moderns caps de cartell actuals com The National, Alvvays o Beach House. Tot això amb la guinda d’unes lletres en castellà tan àcides com juganeres, tan dramàtiques com desenfadades. Llistes per a ser corejades en tots els festivals nacionals.