La nit del divendres 9 de setembre es canten Els Copletes a la Verge dels Dolors a l’Alfàs

La nit del divendres 9 de setembre es canten Els Copletes a la Verge dels Dolors a l’Alfàs

El divendres 9 de setembre a les 21.30 hores es canten Els Copletes a la Verge dels Dolors, en la Plaça Major de l’Alfàs del Pi. Una oportunitat d’acudir a una de les festes més antigues de la comarca, recuperada en 1987 gràcies a la iniciativa d’uns pocs, la bona memòria i predisposició d’algunes de les persones més majors del municipi, i als qui canten, reciten i ballen en una nit singular que ens remunta uns quants anys arrere.
El regidor de Festes de l’Alfàs, José Plaza, al costat de representants dels Mayorales, la Penya Inducció, amb la seua presidenta al capdavant, Ainhoa Álvarez, ha presentat el cartell on apareix la programació detallada, i convidat a tothom a assistir, “ja que aquestes festes són part del patrimoni cultural del municipi i de la Marina Baixa”.
Plaza ha agraït el treball dels Mayorales, organitzadors de les Festes, de la mateixa manera que ha fet referència especial a Pepe Aznar, Ximo Ródenas, Marisa Cortés, Juan Antonio Pérez, Paula Aznar, Francisco José Brell, Albert Ródenas, Maite Pérez, Paco Bessó i Manuel Pérez, ja que s’encarregaran de posar veu, música i sentiment als romanços i cobles, en una nit que com sempre culminarà amb les tradicionals danses allfasinas i els típics dolços de la terreta.
A les 21.00 hores començarà l’alegre i multicolor cercaviles, en el qual destaca la presència de Reines, Dames i Mayorales, al ritme del tabalet i de la colla de xirimiters de la Marina, en un animat recorregut pels carrers més cèntrics de la localitat, fins a aconseguir la Plaça Major on es desenvoluparà la festa.
A les 21.30 hores comencen a cantar-se Els Copletes a la Verge dels Dolors. Els cantadores Pepe Aznar i Ximo Ródenas recitaran i interpretaran el poema introductori o romanç, al qual segueixen 49 cobles.
Cantadores i cantadoras dels Copletes: Marisa Cortés, Juan Antonio Pérez, Ximo Ródenas, Paula Aznar,, Pepe Aznar, Francisco José Brell, Albert Ródenas i Maite Pérez.
Xirimita: Paco ‘Bessó’
Tabalet: Manuel Pérez
Es convida al públic assistent a sumar-se, i cantar alguna copleta, bé en agraïment o bé una pregària, segons les seues circumstàncies.
Després dels Copletes tornaran a ballar-se les tradicionals danses alfasinas i culminarà la vetlada amb la degustació de dolços típics del lloc.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X