Mar Ezcurra, regidora de Cultura, ha anunciat la IV edició de la Nit dels Museus’ que se celebrarà a Oriola divendres que ve 20 de maig de 21.00 a 00.00 hores “i que convertirà el centre històric de la ciutat en autèntic museu replet de cultura amb música, art, teatre, patrimoni…”. Així, per a celebrar aquesta important data, la regidoria de Cultura ha preparat una sèrie d’activitats per a convertir el centre històric d’Oriola en un gran recorregut cultural i patrimonial que discorrerà des de la casa del poeta Miguel Hernández, al costat de Santo Domingo, fins al cor del barri del Rabaloche, fins a la plaça de Santiago, on es troba el Museu de la Reconquesta. Així, tots els museus de la ciutat romandran oberts fins mitjanit amb entrada gratuïta i actuacions musicals en el seu interior, personatges de l’època i una il·luminació especial que ens permetrà una visió diferent del nostre patrimoni. “A més, en les principals sales dels nostres museus, s'inauguraran aqueixa mateixa nit importants exposicions”, ha avançat Mar Ezcurra, com la mostra fotogràfica Orihuela 1920. Coronació de la Verge de Monserrate´, de l’oriolà Javier Sánchez Portas, en el Museu Sorzano de Tejada, o l’exposició “L’Oriol. Història i evolució”, que s’instal·larà en el Museu de la Reconquesta.
“Com a novetat enguany incorporem el teatre en la nostra programació de `La Nit dels Museus´. Així podrem gaudir de la representació de diverses escenes de l’obra Romeo i Julieta en un escenari privilegiat, el Claustre de la Catedral d’Oriola. També comptarem amb escenes de la representació de “La Armengola”, a càrrec de Teatre Expressió, en els Pous de Cremós, on també gaudirem de marxes mores i cristinas i d’una desfilada de festers i festeres representants de totes les comparses oriolanes.

Per als més xicotets es realitzaran tallers infantils relacionats amb l’art en la Plaça del Carmen, on també comptarem amb activitats organitzades pel Museu Didàctic i Interactiu de Ciències de la Vega Baixa (MUDIC). En la plaça de Ramón Sijé es realitzaran tallers infantils de jocs tradicionals.
“Durant tot el recorregut hi haurà una il·luminació especial i una animació amb espectacles circenses, xanquers i moltes sorpreses que ens transportarà al màgic món de l’art en el qual Oriola serà el seu protagonista”, ha explicat la regidora de Cultura, Mar Ezcurra, qui ha animat a totes les persones tant d’Oriola com de localitats veïnes a participar en totes i cadascuna de les activitats organitzades per a celebrar la Nit dels Museus. “Creiem que és una oportunitat preciosa per a posar en valor el nostre ric patrimoni, perquè els oriolans descobrisquen o redescobrisquen els tresors museístics amb els quals compta la nostra ciutat i puguem atraure a milers de persones perquè gaudisquen amb nosaltres d’Oriola aqueixa nit”.