El Auditori dels Nits de La Nucía acull el 26 d’agost la V edició de “La Nit Més Curta”. La nit del dijous 26 d’agost, amb la cinquena edició de “La Nit Més Curta”, acaba el cicle de dotze nits de Cinema Familiar Estival 2021 a La Nucia. Han sigut 12 Nits de Pel·lícula a La Nucia, a l’aire lliure, sota les estreles en el Auditori dels Nits i en la Plaça del Sol. 11 pel·lícules espanyoles, europees i nord-americanes i una nit de curts, que serà de tancament, amb la cinquena edició de la Nit Més Curta, per a delectar a totes les edats, especialment al públic familiar.

Aquest cicle estiuenc es tanca amb La Nit Més Curta el dijous 26 d’agost a les deu de la nit, amb entrada lliure, en el Auditori dels Nits de La Nucia, amb els millors curts espanyols per a públic familiar. És la cinquena edició de la Nit Més Curta, una iniciativa del Auditori de la Mediterrània i CortoEspaña. Una sessió especial de curtmetratges de trajectòria nacional i internacional, premiats, que forma part de les activitats del Festival de Curts de La Nucia, festival que celebrarà la huitena edició al novembre de 2021, tornant a les projeccions amb públic presencial després d’haver sigut totalment en línia o digital en la setena edició de 2020.

En la Cinquena edició de la Nit Més Curta es projectaran set curts de producció espanyola amb ampli recorregut, tres d’animació i quatre amb intèrprets entre els quals es troben dos actors famosos i premiats com Antonio de la Torre i Pepón Nieto; i un altre actor alacantí, Alejandro Tous, amb àmplia projecció professional. Precisament Alejandro Tous participa en el curt que tancarà la passada, una producció alacantina que conta una emocionant història no exempta d’humor, titulat “Orquestra Els Bengales”. Aquest curtmetratge, molt premiat, ha passat per més de 70 festivals internacionals i serà l’encarregat de tancar aquesta experiència cinematogràfica.

En les nits del Cinema Familiar Estival s’han projectat pel·lícules de producció variada, d’Espanya, de França i dels Estats Units. Una iniciativa estiuenca que, després de no haver-se pogut celebrar en l’estiu de 2020 per la pandèmia, ha tornat a La Nucia en 2021 promogut per la Regidoria de Cultura i el Auditori i Centre Cultural de la Mediterrània. Cinema a l’aire lliure per a les famílies durant set nits en el Auditori dels Nits i altres cinc nits en la Plaça del Sol. Totes les projeccions han sigut gratuïtes.

#LaCulturaEsSegura amb aquest lema s’estan recuperant els esdeveniments culturals a Espanya. El Cinema Familiar Estival se celebra a l’aire lliure, facilitant, a més, la separació d’espectadors especialment per als no convivents.

Programació

Roberto

Directora: Carmen Córdoba González.

Curtmetratge d’animació.

Duració: 9 minuts.

Sinopsi: 15 anys han passat i Roberto segueix enamorat de la seua veïna, encara que ella prefereix amagar-se avergonyida del seu cos. Amb el seu art i una vella corda de tendir com a única forma de comunicació, Roberto té un pla per a aconseguir que la seua estimada s’enfronte als seus monstres d’una vegada per sempre.

Aquest curtmetratge de Carmen Córdoba atresora més de 80 premis nacionals i internacionals. I també ha obtingut els Premis Fugaç al millor curtmetratge d’animació i a la millor direcció novella. Els Premis Fugaç són convocats cada any per CortoEspaña.

Confinados con una niña de 4 años

Director: Pol Mallafré.

Intèrprets: Pol Mallafré, Àngela Monge, Vera.

Duració: 5 minuts.

Sinopsi: Després de quinze dies de quarantena pel coronavirus, una parella reflexiona sobre els desafiaments diaris del confinament, amb la seua filla de quatre anys.

Aquest curtmetratge de creació familiar durant el confinament de 2020 ha sigut, pel seu especial interés, difundio per la BBC i vist a tot el món.

Vuela

Director: Carlos Gómez-Mira Sagrado.

Curtmetratge d’animació.

Duració: 15 minuts.

Sinopsi: Vola és la història d’un ocell que té una ala atrofiada que li impedeix migrar. Abandonat pel seu esbart, s’afona desesperat. Tot canvia el dia que apareix Pío-Pío. Aquest pollet indefens li retorna les ganes de viure. Fins que un dia la fatalitat porta al nostre protagonista a fer coses que no faria ni per si mateix, com volar.

Ha sigut nominat al premi Goya al millor curt d’animació.

Paternidad

Director: Vicente De Ramos.

Intèrpret: Pepón Nieto.

Duració: 5 minuts.

Sinopsi: Julián té la sort de ser pare i la desgràcia de ser vidu. Això mai ha sigut fàcil. Mai ho serà.

Amb el protagonisme únic del conegut actor de cinema i teatre, Pepón Nieto, aquest curt ha sigut nominat al Premi Fugaç a la millor interpretació masculina per al seu intèrpret.

Umbrellas

Directors: José Prats, Álvaro Robles.

Curtmetratge d’animació.

Duració: 12 minuts.

Sinopsi: Mentre visita una llar per a xiquets, una xiqueta coneix a Joseph, un xic l’únic somni del qual és tindre un paraigua groc. Aquesta inesperada trobada desperta records del passat en ell.

Molt original per la seua creativitat d’animació aquest curtmetratge és el guanyador del Premi Fugaç a millor banda sonora.

Black Bass

Director: Rakesh Narwani.

Intèrprets: Antonio de la Torre, Hugo Quero.

Duració: 15 minuts.

Sinopsi: Les coses no estan sent fàcils per a Dani i el seu pare ho sap. Per això, ha preparat un dia de pesca que espera que l’anime. El problema és que, a vegades, el que és bo per a un no és bo per a tots.

Nominat al Premi Fugaç a la millor interpretació masculina per a Antonio de la Torre.

Orquesta Els Bengales

Director: David Valero Simón.

Intèrprets: José A. Téllez de Cepéda, Alejandro Tous, José Navarro, Pepe Naranjo, Julián García.

Duració: 21 minuts.

Sinopsi: «Els Bengales» són una orquestra formada per quatre amics jubilats que porten més de 30 anys tocant en les festes dels pobles, però enguany alguna cosa ha canviat.

El curtmetratge de David Valero ha participat en més de setanta festivals de cinema i de curtmetratges en diferents països i atresora més d’una dotzena de premis. Aquest curt va nàixer en la quarta edició de l’Escola de Cinema de la Universitat Miguel Hernández i compta amb un equip alacantí dirigit pel cineasta David Valero, nascut a Sant Vicent del Raspeig.

En la preparació dels actors va intervindre l’actor i director, Morgan Blasco, qui dirigeix l’Escola de Teatre del Auditori de la Mediterrània a La Nucia. Orquestra Els Bengales també a sigut candidat o nominat en els Premis Goya 2021 i entre les seues innombrables projeccions i presentacions internacionals també ha sigut vist en el Festival de Cinema d’Alacant 2021.