Posicionar Guardamar del Segura en el mapa de les poblacions singulars, incentivant l’oci, el temps lliure, l’activitat econòmica a través del sector de l’hostaleria, juntament amb les sinergies que puguen existir amb la resta de sectors econòmics són els objectius de la VIII edició de la ruta tapes amb història dedicada en aquesta ocasió a la fundació de Guardamar en el segle XIII, segons explica la regidora de Foment i Comerç, Gisela Teva.

Altres finalitats: Acostar la varietat gastronòmica i cultural de la localitat a altres professionals i al públic en general impulsant la promoció del sector de l’hostaleria i fomentant la seua competitivitat, afig la responsable municipal.

La nova edició gastronomica-històrica tindrà lloc tots els dies compresos des del 25 d’octubre al 3 de novembre i està organitzada per l’ajuntament de Guardamar del Segura en col·laboració amb les associacions de Comerciants i de Cuiners i Reposteros d’Alacant (ACYRA)

Una particularitat molt especial i obligatòria per als establiments d’hostaleria participants són els ingredients a utilitzar. Per això i sobre la base dels productes d’alimentació disponibles a Guardamar en el segle XIII, la ruta de la tapa oferirà plats en els quals es podrà degustar carns, peixos, fruites, verdures, cereals, llegums, fruita seca, espècies, salaons, oli d’oliva, mel i herbes aromàtiques.

Gisela Teva destaca d’altra banda la bona acceptació de la iniciativa “Tapes amb història” des de la primera edició com a conseqüència de la seua singularitat en mesclar història amb els aliments consumits en les diferents etapes històriques de la ciutat. «Esperem segons les dades comparatives amb anys anteriors que se servisquen més de 25.000 tapes”, indica Gisela Teva.

CONCURS I PREMIS

A més com a activitats complementàries l’organització ha previst concursos i premis per a participants i consumidors. Entre ells la tapa més popular o la tapa millor elaborada. Altres al·licients són el sorteig de tres menjars o sopars per a dues persones en establiments participants o els premis “Compra a Guardamar” on l’Associació de Comerciants oferirà 4 xecs regal de 50 euros. Ressenyar d’altra banda que el preu de cada consumició és de 2,50 euros i comprén tapa i una beguda.