Editorial Adarb publica El leve resplandor de la ceniza de l’autor alacantí José Juan Pamblanco. Una novel·la, finalista l’any passat de la VII edició del premi Hispània de novel·la històrica, que ens endinsa en l’època convulsa de la Barcelona de finals del segle XIX.

El leve resplandor de la ceniza és una obra en la qual, a través de la trajectòria vital de Ramón Massip, un jove mestre de tendència anarquista, assistim als turbulents anys del pas del segle XIX al XX a la ciutat de Barcelona. Posteriorment, en un periple que li portarà per Marsella i pel París de la Belle Époque, ens portarà de tornada a Barcelona en plena eclosió de la Setmana Tràgica.

És a Barcelona, juny de 1896. Un terrible atemptat commociona la ciutat. Ramón Massip, mestre i anarquista, es veurà arrossegat pels esdeveniments mentre l’inspector de policia Antonio Tresols, “Vinagret”, tracta d’imposar la seua llei. Amores i odis es disposen a lliurar una llarga i cruenta batalla.

José Juan Pamblanco és llicenciat en Història per la Universitat d’Alacant i funcionari de la Comissió Europea. Des de fa cinc anys treballa en l’Oficina de Publicacions de la Unió Europea a Luxemburg.

El leve resplandor de la ceniza és una novel·la de sentiments a flor de pell, on els personatges sucumbeixen a la força demolidora d’uns esdeveniments històrics que no deixen cap escletxa a la neutralitat.