Els pianos de les germanes Labéque obriran enguany la Temporada Simfònica 2021/22 de l’Auditori de la Diputació d’Alacant amb un concert al costat de l’Orquestra ADDA Simfònica i el director Josep Vicent. ‘Festiva’ s’oferirà en doble sessió demà divendres i el dissabte 2 d’octubre i inclourà peces de diversos compositors com Xostakóvitx, Philip Glass i Prokófiev.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat l’interés que ha despertat la nova temporada entre el públic “per la qualitat i l’equilibri reeixit en conjuminar el nostre, amb una orquestra pròpia de màxim nivell, amb els més grans noms de la tradició de la música clàssica”. Ha confirmat que s’està aconseguint xifres rècord en la venda d’abonaments, amb 800 adquirits, un 8% més que la temporada passada, i un increment també en les entrades individuals. “En percentatge de vendes estem a l’altura de Madrid, amb índexs molt superiors a altres ciutats d’Espanya”, ha assegurat Julia Parra.

Per part seua, el director artístic del ADDA, Josep Vicent, ha destacat que la Temporada 2021/2022 “naix del compromís de totes les parts, tant els artistes convidats com dels que treballen des d’ací en el projecte, i això fa que l’auditori estiga cada vegada més consolidat i en el punt de mira dels melòmans de tota Europa”.

Com a novetat, s’aplicarà per primera vegada des que va començar la pandèmia un aforament del 100% amb el manteniment dels protocols de desinfecció, neteja, ventilació, presa de temperatura i itineraris segurs i l’ús obligatori de màscara i gel desinfectant. En els dos primers concerts, l’1 i 2 d’octubre, es mantindrà un metre i mig de separació donat l’avançat que es troba el procés d’organització i venda d’entrades.

La temporada simfònica comença aquest cap de setmana amb les intèrprets franceses Katia i Marielle Labéque, que presentaran un repertori compost per l’Obertura Festiva, Op 96 de Dimitri Xostakóvitx, el Doble Concert per a dos pianos i orquestra de Philip Glass i la selecció de les Suites 2 i 1 de Romeo i Julieta de Serguei Prokófiev.

Les germanes Labéque han tocat amb les orquestres més prestigioses del món, com la Berlin Philharmonic, Bayerischer Rundfunk, les simfòniques de Boston, Chicago, Londres, Cleveland Orchestra, Leipzig Gewandhaus, les filharmòniques de Londres, Los Angeles i Viena, la Filarmonia della Scala, Philadelphia Orchestra, Dresden Staatskapelle o Royal Concertgebouw Amsterdam, entre altres. A més, han actuat sota la direcció de reconeguts mestres de la talla de Marin Alsop, Alain Altinoglu, Semyon Bychkov, Sir Colin Davis, Gustavo Dudamel o Gustavo Gimeno.

Calendari de Concerts

Després de la inauguració de la temporada amb les Labéque, ADDA·*Simfònica continuarà el calendari amb ‘Triava’ el dia 15, mentre que la NDR Elbphilharmonie Orchester tancarà octubre el dimecres 27 amb ‘Fantasia Romàntica’. El dijous 2 de desembre la Rundkunk Sinfonieorcherter Berlin oferirà ‘La gran’, mentre que ADDA·*Simfònica interpretarà ‘Imperial’ el divendres 17 per a tancar l’any i ‘La nit dels maies’ el 14 de gener per a iniciar el 2022. També al gener tindrà lloc el concert ‘Tità’ de la Filharmònica dellla Scala el dimarts 25.

Al febrer, l’Orquestra del Teatre Mariinsky oferirà ‘Carta Blanca’ el divendres 4 i ‘Connexió expressiva’ al costat de ADDA·*Simfònica el dissabte 5, dos concerts recuperats de la temporada anterior que van ser ajornats a causa de la pandèmia. L’agrupació alacantina també actuarà el divendres 18 amb ‘Simfonia espanyola’ i la Orchestre de la Suisse Romande finalitzarà el mes el dissabte 26 amb ‘De l’esperança’.

ADDA·*Simfònica començarà i acabarà el cartell del mes de març el divendres 11 amb ‘Gala lírica’ i el dijous 31 amb ‘La cançó de la terra’, mentre que l’Orquestra Simfònica Ràdio Viena interpretarà el concert ‘La resistència’ el dissabte 19. A l’abril, la temporada simfònica celebrarà dues audicions, ‘El mandarí meravellós’ el dia 7 amb l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf i ‘Els planetes’ amb ADDA·*Simfònica, el divendres 29 d’abril.

També l’orquestra alacantina iniciarà la programació de maig amb ‘De la naturalesa’ el dissabte 7, seguida de la Swedish Symphony Orchestra amb ‘El destí’ el dia 13 i per Academy of St Martin in the Fields que oferirà ‘Concertant’ el dijous 19 de maig. Festiva culminarà al juny de la mà de ADDA·*Simfònica i el concert titulat ‘De la llibertat’, el divendres 3 de juny.