La Llibreria 80 Mundos d’Alacant presenta aquest dijous Stuka, la novel·la de Carlos Fidalgo reconeguda amb el Premi Lletres del Mediterrani

Stuka, la novel·la ambientada en els bombardejos de la Legió Còndor en l’Alt Maestrazgo de Castelló durant la Guerra Civil que ha rebut l’últim premie Lletres del Mediterrani, portarà al seu autor, l’escriptor i periodista Carlos Fidalgo a la Llibreria 80 Mons d’Alacant dijous que ve 23 de setembre. Fidalgo, guanyador també dels Premis Tristana de Novel·la Fantàstica de l’Ajuntament de Santander, Tiflos de Conte de la Fundació Onze i Cossío de Periodisme de la Junta de Castella i Lleó, estarà acompanyat per l’escriptora alacantina Mado Martínez a partir de les 19.30 hores.

Carlos Fidalgo també tancarà el dissabte 25 a les 17.00 hores les Jornades de Recuperació de la Memòria de Benassal, en l’Alt Maestrazgo, que organitza el Grup de Recuperació de la Memòria de Benassal, localitat afectada pels bombardejos de l’aviació alemanya. L’autor estarà acompanyat per Óscar Vives, protagonista del documental nominat als premis Goya Experimento Stuka.

Editada per Algaida, Stuka transcorre en tres escenaris diferents; el Berlín dels Jocs Olímpics de 1936 i l’enfonsament nazi voltada per l’Exèrcit Roig en 1945 i els pobles de l’Alt Maestrazgo, especialment Benassal, bombardejats per la Legió Còndor en la primavera de 1938, durant l’avanç de les tropes de Franco per a tallar en dues el territori controlat per la República. Darrere de la història d’una avió sinistre i del seu pilot s’amaga una trama amb el tema de fons de la violència que pateixen les dones en temps de guerra.